Lembitu Twerdjanski: viimse võitluse maale

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lembitu Twerdianski. Foto: Arvo Tarmula
Lembitu Twerdjanski. Foto arhiiv

Eile võttis riigikogu vastu seadusetäienduse, mis lubab alaealisi kasutada „tankistidena“ seaduserikkumiste avastamisel alkoholimüügil. Kahtlen sügavalt, kas selline seadusemuudatus on eetiline.

Alaealised rakendatakse tööle, mis on neile loomuvastane. See lõhnab juba inimkaubanduse järele. Järgmine aste on alaealiste väljapanemine söödaks võitluses prostitutsiooni ja pedofiiliaga. Mis moraalist me saame rääkida? Igatahes riigikogu liikmed peaksid küll moraaliteemal edaspidi hoiduma rääkimast.

Teiseks tekitab see kindlasti ka neis alaealistes endis huvi alkoholi vastu, mida püüame ju kogu aeg vältida. Ka ei pane nende suud kinni, kindlasti levib see koolikaaslaste hulgas ja nüüd on „ostukõlbulik“ sõber omast käest võtta. Kas lapsevanemate ja pedagoogidega on sellist asja arutatud? Mina küll ei lubaks oma alaealisel järeltulijal sellist „mängu“ kaasa mängida, olgu see või kohtuniku poolt lubatud. Kui seda ikka tehakse, on see kindlasti juba õiguskantsleri ja laste ombudsmani asi.

Lapsevanemad! Arge laske poliitikuid ja ametnikke manipuleerida oma järeltuleva põlvega pelgalt nende toolihoidmiskire rahuldamiseks.

Olen juba vana mees, lähenen 80le ja ei karda enam kellelegi oma arvamust öelda. See tegu on minu meelest sigadus riigikogu poolt. On tõesti tunne, et nüüd oleme jõudnud alkoholivõitluses viimse võitluse maale…

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Loome ühiskonna kus pealekaebamine,kuriteole meelitamine,ahvatlemine on kõrgelt hinnatud ! Seega loome NKVD sarnase käitumismalli hakkame tootma Pavlik Morozoveid.
Osa kommenteerijatel on raskusi tekstist arusaamisega-mis selles artiklis puudutab tulumaksu ?

arvi
6 aastat tagasi

Kuidagi väga kummaline jutt juba pealkirjast pihta.

mats
6 aastat tagasi

Aga nad on (valitsuskoalitsioon)surunud oma karvased kämblad tööinimese taskusse(mis see astmeline tulumaks siis on).Kui mina noorena käisin hoolega koolis ,õppisin ameti,saan praegu veidiüle keskmist palkka,siis minule pole enam
maksuvaba minimumi ettenähtud.Aga kui ma olen ka pensionäär,siis minu pension
läheb maksu alla esimesest eurost.
Röövimine päise päeva ajal.Mis see laste ära kasutamine neile sotsi-keskmikele
ära ei ole,ka nõukaajal õhutati noori oma vanemate peale keelt kandma…

Kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  mats

Kas parem oleks peale maksta? Kui sul kuskilt veel mingeid tulusid tuleb, siis maksad riigile veel peale. Enne lasen palgal esimesest eurost maksud maha arvata.

Jagan
6 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

täielikult hr.Twrdjanski arvamust. Lapsi ei tohi korralikult tööle panna, aga viina luuremänge mängima küll. Imelik kuhu me sellise eetika ja moraaliga soovime jõuda. Kes sellise eelnõu esitas, selle poolt meie pere küll järgmistel valimistel ei hääleta. Kas tõesti keegi peale vanade lugupeetud meeste ei julge sellistele lollustele osundada