Lääne Elu paberleht 28. jaanuaril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Risti volikogu lükkas häältega 4:3 tagasi Kullamaa liitumisettepaneku. Foto Arvo Tarmula
Risti volikogu lükkas häältega 4:3 tagasi Kullamaa liitumisettepaneku. Foto Arvo Tarmula

Andres Ammas lahkub IRList

Staažikas Isamaaliidu ja IRLi poliitik, Haapsalu linnavolikogu liige Andres Ammas esitas sel nädalal erakonnast väljaastumise avalduse. Ammas jääb linnavolikokku ja jätkab poliitilist tegevust MTÜs Vaba Isamaaline Kodanik. IRLi liige ja MTÜsse Vaba Isamaaline Kodanik kuuluv Mati Mandel ütles Ammase lahkumist kommenteerides, et mõistab tema otsust ja plaanib samuti erakonnast lahkumist. „Kui ikka suurkogul mingit murrangut ei toimu, astun ka välja,” ütles Mandel.

Rahvaloenduse e–loendus lõpeb teisipäeval

Veel kolm päeva saab ennast e–loendada, pärast seda hakkavad loendamata inimesi üle lugema rahvaloendajad.
Eile kella üheks päeval oli end Läänemaal e–loendanud 10 512 inimest ehk 42 protsenti elanikest.

Inimene ja kaitseala võiksid rahus koos elada

Huvi Läänemaa omavalitsusliidu konverentsi „Inimene ja kaitseala” vastu oli nii suur, et üllatas korraldajaidki.
Neljapäeval Haapsalus peetud konverentsi eesmärk oli panna omavahel suhtlema keskkonnaametnikud ja inimesed, kes peavad oma igapäevaelus arvestama piirangutega, selgitas omavalitsusliidu tegevjuht Tiit Koel.

Risti volikogu lükkas Kullamaa ühinemisettepaneku tagasi

Risti vallavolikogu andis kolmapäeval Kullamaale korvi, kuid ristilaste „ei” Kullamaa ühinemisettepanekule tuli üle noatera. Kullamaa ühinemisettepaneku lükkasid tagasi neli volinikku, kolm olid nõus ettepanekut arutama, üks jäi erapooletuks.

Eesti vaimulikud kogunesid Roostal

Teisipäeval ja kolmapäeval kogunes Roostale sadakond Eesti luteri kiriku vaimulikku, et pidada iga–aastast konverentsi. Roostale olid tulnud pooled  vaimulikud, luteri kirikul on koos emeerituste ja pensionäridega 217 vaimulikku. Konverentsi selle aasta peateema oli jutlus — et see ei jääks kaugeks, vaid suhestuks inimestega ja aitaks neil eluga toime tulla.

Hoolekandekeskuse juhiks soovis 22 inimest

Loodava Haapsalu hoolekandekeskuse juhi kohale kandideeris 22 inimest, kellest teise vooru pääses neli.

Intervjuu regionaalminister Siim Valmar Kiisleriga

Kuni maakonnakeskuses on tööd, on elu ka valdades, sest tänapäeval liiguvad inimesed laiemalt kui ainult oma valla piires, leiab Kiisler. Ristil volikogu istungist osa võtnud regionaalminister ütles, et kuigi selle valitsuse ajal haldusreformi n–ö ülevalt tegema ei hakata, loodab ta, et praegune koalitsioon püsib veel kaua. „Kes tahab, ühineb, kes ei taha, ei ühine,” ütles regionaalminister Siim Valmar Kiisler. „Vahet pole, kas ühinemise algatab volikogu või valitsus.”

Kärntõbi ründab Läänemaa koeri

Läänemaa loomaarstide sõnul on sügisest saadik suurenenud plahvatuslikult koerte nakatumine rebaste kärntõppe. Kui varem nakatus kärntõppe üks–kaks koera aastas, siis nüüd tuleb loomaarstidel ravida paari nakatunud koera nädalas.

Kullamaa mees kogub eksootilisi suusakogemusi

Kullamaa juurtega Avo Kirsipuu (44) on osalenud suusamaratonidel nii lumevaeses Hiinas ja troopilises Austraalias kui ka Arktikas: Gröönimaal, Islandil ja isegi kaugel polaarjoone taga Teravmägedes. Seljataga on sõit maailma vanimal ja maailma pikimal suusamaratonil.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Delfi kirjutab
12 aastat tagasi

Vladimir
30.01.2012 18:53
Eesti keeles.
Soomlane vene delfis:
Riigis on juhtpositsioonidele saanud amoraalsed tegelased,kes mõnitavad kõige nõrgemaid. Nad isegi ei proovinud varjata oma eesmärki-luua riigis eliit, kelle privileegiks on muuta riiks selliseks nagu on vaja neile. Lihtrahvast näevad need poliitikud ja ärimehed (tihti samas isikus) orjadena: palju tööd ja vähe palka või mitte mingisugust tööd ja peaaegu mitte mingit riigipoolset toetust.
Eesti on muutunud Euroopa anomaaliaks,dotatsioonidest sõltuvaks arulagedaks riigiks, kes ennem ohverdab oma rahva kui positsiooni reitingus “kõige väiksem riigivõlg ja kõige suurem eraisiku võlg.

RISTILT
12 aastat tagasi

Oh meie rumalukesi, siplete niikaua kui päris kõhuli. Tooge Kruusmaa ja Ojamäe mõistusele. Nüüd sõlmitakse uhke laenuleping, kus vald annab laenu (seadusega lubamatu), Ojamäe ja Kruusmaa ruulivad.

.I..
12 aastat tagasi

ikka ja jälle magatakse siin riigi peamised uudiseda maha. tänane õukonnameedia on jälle IRLi altariluulet täis. Peaminister Ansip: hindame kõrgelt meie juudi kogukonna panust Eesti Vabariigi sünni- ja eduloos 27.01.2012 15:30 Tallinnas tähistatakse rahvusvahelist holokaustipäeva Foto: VIKTOR VESTERINEN /NELJAS Peaminister Andrus Ansip avaldas tänasel holokausti mälestuspäeval Eesti Juudi Kogukonna keskuses toimunud memoriaali „Mälestusgalerii“ avamisel peetud sõnavõtus tänu kõigile, kes päästsid Teises maailmasõjas Eesti juutide traditsioonid. „Mõistan ja jagan seda leina ja valu, mida on teie kogukonnale põhjustanud holokaust. Täna avatav galerii jäädvustab koletute inimsusvastaste kuritegude 974 ohvri mälestust. See tähendab 974 traagilist saatust, ligi tuhandet meie kaasmaalast, väikese Eesti jaoks… Loe rohkem »