Haapsalu kultuurikeskuses tuleb konverents "Inimene ja kaitseala"

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa Omavalitsuste Liit korraldab 26. jaanuaril Haapsalu kultuurikeskuses konverentsi „Inimene ja kaitseala“. Konverentsi eesmärgiks on tekitada dialoog erinevate osapoolte vahel, et jõuda ühistele arusaamadele, kuidas on võimalik kaitsealal elada ja tegutseda kõige paremal viisil ja keskkonda kahjustamata.

Läänemaa on Eesti maakondadest üks kaitstumaid – kolmandik pindalast on erinevate tegutsemispiirangutega kaitsevööndid. Kaitsealade piirid lähiaastatel laienevad, mistõttu üha rohkem Läänemaa elanikest puutuvad iga päev kokku eritingimustega, mida kaitsealadel elamine ja töötamine kaasa toob.

Konverentsipäeva jooksul on kavandatud rohkelt aega aruteludeks, mille kokkuvõtetest kujundab Läänemaa Omavalitsuste Liit seisukohad läänemaalaste huvide ja Läänemaa keskkonna kaitsmiseks.

Konverentsi lõpetab Valeri Štšerbatõhi fotonäituse avamine. Näitus Läänemaa kiskjatest jääb mõneks ajaks üles Haapsalu kultuurikeskuse fuajeesse ning rändab siis Läänemaa valdadesse.

Konverentsi päevakava:
9.30 Registreerimine
10.00 Tiit Koel (Läänemaa Omavalitsuste Liit) – Ülevaade Läänemaa kaitsealadest
10.15 Leelo Kukk (keskkonnaamet) – Kaitsealade laienemine
11.15 Aleksei Lotman – Kas kaitseala ahistab?
12.15 Lõuna
13.00 Aivar Kallas – Ettevõtlus kaitsealal
14.00 Tiit Randla – Inimese ja looduse suhted kaitsealal
15.00 Arutelu – Arendustegevuste võimalused kaitsealal. Arutelu viib läbi ja päeva modereerib Priit Adler (MTÜ Ökokratt).

Konverentsi ja näituse korraldust toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Konverentsist osavõtt eelregistreerimisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heiki Magnus
12 aastat tagasi

Konverentsist osavõtt eelregistreerimisega… kus siis?