Jüri Luud ja Nordkalk jäid ka ringkonnakohtus õigeks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Jüri Luud ja Hanila vallas Kureveres dolokivi kaevandav Nordkalk said õiguse ka Tallinna ringkonnakohtus, kui kohus jättis muutmata Haapsalu kohtumaja otsuse.

Nüüd on prokuratuuril 30 päeva aega otsustada, kas esitada kassatsioon riigikohtule. „Praegu ei ole ma seda veel otsustanud,” ütles ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

Kurevere karjääri tööd juhtinud Jüri Luud ja tema tegevuse eest vastutav Nordkalk AS olid kohtu all süüdistusega, et Luud jättis Kureveres taotlemata load dolokivi kaevandamiseks. Teades, et luba ei ole, andis Luud ikkagi korralduse kaevandada maavara. Selle tõttu kaevandati 2002–2008 üleriigilise tähtsusega Kurevere maardlas lubatud piirest väljapoole 165 000 m³. Loata kaevandamisega tekitati keskkonnale varalist kahju ligi 11,5 miljonit krooni.

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja mõistis mullu 7. novembril õigeks nii Jüri Luua kui ka ASi Nordkalk. Ringkonnaprokurör Indrek Kalda taotles ringkonnakohtus maakohtu otsuse tühistamist ja kriminaalasja saatmist Pärnu maakohtule arutamiseks samas kohtukoosseisus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments