Läänemaal on loendatud 18% elanikest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viimaste andmete järgi on rahvaloendusel interneti teel loendatud 236 319 inimest ehk 18% Eesti eeldatavast elanikkonnast. Läänemaal on end loendanud 4406 inimest ehk samuti 18% maakonna eeldatavast elanikkonnast. Kõrgeim osalusprotsent püsib endiselt Tartu- ja Harjumaal – vastavalt 21 ja 20%.

Loendatud inimeste arvu maakondade kaupa leiab rahvaloenduse veebilehelt www.stat.ee/58604, kus loenduse edenemise statistika uueneb kord tunnis. Arvestama peab, et veebilehel avaldatud tabelis kajastuvad ka topelt loendatud inimesed. Andmed korrastatakse pärast loendust andmetöötlusel ja iga inimene läheb arvesse üks kord.

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee kuni 31. jaanuarini. Rahvaloendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15-aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

E-loendusel osalemise käigus tekkivate küsimustega saab pöörduda rahvaloenduse klienditoe poole klienditugi@stat.ee või telefonil 625 9100. Klienditugi töötab iga päev kella 8st 22ni.

Ankeedi täitmisel tuleb pidada meeles, et esimene leibkonnaliige, kes e-loenduse keskkonda siseneb, peab kõigepealt kinnitama leibkonna nimekirja, kuhu on kantud ka isikukoodid. Alles seejärel saavad teised leibkonnaliikmed asuda oma isikuankeete täitma. Süsteemist väljumisel tuleb kindlasti sulgeda veebilehitseja aken.

Eestis kestab rahvaloendus 31. märtsini. Kuni 31. jaanuarini saavad Eesti alalised elanikud vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad ajavahemikus 16. veebruarist 31. märtsini rahvaloendajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments