Kohalikud tutvustavad saatesarjas "Õhtusöök viiele" Läänemaad

Madiken

madiken@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Käesoleval nädalal kokkavad ja vestlevad TV3 tõsielusaates „Õhtusöök viiele“ läänlased.

Tänasest reedeni astuvad saates üles pensionär Silvi Laev, ettevõtte Lihula Õpikoda omanik Jaan Laats, fotograaf Olev Mihkelmaa, tööõpetuse õpetaja Jüri Mõniste ja New Yorgis elav ning Läänemaal maakodu pidav Marika Blossfeldt. Lauale tuleb nii traditsioonilisemaid roogasid nagu seapraad ahjukartuliga kui ka ebatavalisemaid hõrgutisi nagu heeringajäätis.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul on maakondade erisaadete üheks väärtuseks erinevate Eesti kohtade tutvustamine. Mihkelmaad ajendaski saates osalema võimalus oma kodukanti reklaamida. Sama võimalust kasutasid mehe hinnangul ka teised läänlased. Näiteks tuleb juttu Matsalu rahvuspargist ja muidu Läänemaa loodusest. Oodata võib ka joogatundi ja Lihula meeskoori esinemist.

Adermanni sõnul jõuab kõik filmimisel toimunu ka saatesse ning mingit intriigide punumist või lavastamist saatemeeskonna poolt ei toimunud. Mihkelmaa nentis siiski, et söögilauas jutuks tulevad vestlusteemad on kohati telekanali poolt ette antud. Toiduvalmistamise osas anti saatekülalistele täielikult vabad käed.

“Õhtusöök viiele” kogus möödunud nädalal meedias negatiivset kajastust kui intriigide punuja. Adermanni sõnul jätavad intrigeeriva mulje ainult tuntud inimestega korraldatud ja meediatrikkidega üles puhutud erisaated. Läänemaalastega tehtud tavasaade tuleb aga sõbralik ja tore. Ka Mihkelmaa kinnitas, et läänlased hoidsid saates kokku ning töötasid ühise eesmärgi, kodukandi tutvustamise eest.

“Õhtusöök viiele” on TV3 iganädalane tõsielusari. Teleekraanil kohtuvad viis inimest, kellest igaüks valmistab ühel õhtul oma kodus teistele osalejatele kolmekäigulise õhtusöögi. Oluliseks saate osaks on lisaks kokakunstile ka söögilauavestlused. Osalejad hindavad üksteise toiduvalmistamis- ja võõrustamisoskusi ning iga nädala lõpus selgub võitja. Saade on eetris iga tööpäeva õhtul kell pool kaheksa.

Madiken Kütt

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments