Lääne Elu paberleht laupäeval, 31. detsembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Suuri pidusid tuleb vähe
Enamik Läänemaa valdu tänavu aastalõpupidu ei korralda ja ilutulestiku peale raha ei raiska.
Vormsi lahkus omavalitsusliidust
Vormsi vallavolikogu otsustas neljapäeval kuue poolt- ja ühe vastuhäälega välja astuda Läänemaa Omavalitsuste Liidust (LOVL). „See tuli rohkem kui üllatusena,” ütles LOVLi esimees Ülle Erman. Vormsi vald võidab väljaastumisega vallavanem Urmas Pau arvestuste järgi umbes 3000 eurot.
Võimupööre ilma reformita
Kolumnist Peeter Olesk kritiseerib regionaalministri eluvõõrast lootust, et maapoed suudavad asendada nii juuksurit kui ka postkontorit. Kas keegi kujutab ette inimest, kes on ühtaegu kaupluse juhataja (s.t praktikas raamatupidaja), kaubatundja, proviisor, juuksur ja postiametnik ja käib pidevalt täienduskursustel, küsib ta arvamusleheküljel.
Täna algab rahvaloendus
Ülitiheda konkursisõela läbinud kolm rahvaloenduse Läänemaa piirkonnajuhti soovitavad, et võimalikult palju inimesi ennast ise e–loendaks. Rahvaloendus on küllaltki ajamahukas ettevõtmine, mugavam on seda teha ise ja arvutis, rääkis rahva– ja eluruumide loenduse Läänemaa piirkonnajuht Tõnu Jaanvere.
Rändlinnud on paigale jäänud
Erakordselt soe detsember on jätnud Läänemaal paigale sadu rändlinde, kes pehmete ilmade jätkudes ei tõttagi oma tavapärastesse talvituspaikadesse. Ornitoloog Tarvo Valker rääkis, et loendas jõulupühade eel Matsalu lahe põhjakaldal Põgari lahe ääres üle saja kiivitaja ja mõnekümne rüüda. Haeskas nägi Valker üle 70 kiivitaja ja paarisaja rüüda. Mõlemad liigid peaksid meilt olema lahkunud juba üle kuu aja tagasi, novembri keskel, rääkis Valker.
Uuel aastal läheb elekter pisut kallimaks
Läänemaal kallineb elekter 1. jaanuaril ja 1. veebruaril. 1. jaanuari põhitariifi ligi 3,5 protsendi suurune hinnatõus on seotud taastuvenergia tasu iga–aastase korrigeerimisega.
Lihula vald võttis mõisa oma hallata
Lihula volikogu andis vallavalitsusele loa sõlmida MTÜga Keskaegne Lihula leping, et vald võtab kogu mõisa haldamise enda peale.
Jõulud Kristuse sünnilinnas
Tiit ja Lia Salumäe veetsid selle aasta jõulud pühal maal, Petlemmas ja Jeruusalemmas.
Mõtteid maakera pöörlemisest
Jaan Franclin Perlitz mõtiskleb, miks aeg nii kiiresti läheb, ja annab kaks head nõuannet: ärgates ei tohi päev olla tühi ja jumala eest, ärge lõpetage kunagi mängimist!
Urmas Sukles: kogemata linnapeaks
“Poliitikasse sattusin juhuslikult ja linnapeaks kogemata,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles aastalõpuintervjuus Lääne Elule.
Ambitsioonikas haapsallanna aitab vabatahtlikuna Kreeka noori
Kunstiõpetaja haridusega Haapsalust pärit Liisi Saareväli (27) teenib praegu vabatahtlikuna Kreekas Thessaloniki linnas. Saadud kogemusi plaanib noor naine tulevikus rakendada kodulinna hüvanguks.
Veel lehes:
Lääne Elu aastakokkuvõte sõnas ja pildis ning suur ristsõna.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments