Kultuuriministeerium toetab festivali “Uus tants” 700 euroga

Madiken

madiken@le.ee

Kultuuriministeerium kompenseerib selle aasta aprillis Haapsalus toimunud festivali “Uus tants 10” osalejate sõidu- ja majutuskulud.

Festivali korraldaja Jarmo Karingu sõnul esitas Eesti Tantsukunstnike Liit kevadel kultuuriministeeriumile taotluse saamaks raha projektist “Teater maale”. Nüüd otsustaski ministeerium eraldada festivali toetuseks 700 eurot. Karingu sõnul kompenseerib saadav raha  festivalil osalenute sõidu- ja majutuskulud, mille algselt maksis kinni tantsukunstnike liit.

“Uus tants” on esimesed üheksa korda Tallinnas ja sel aastal esmakordselt Haapsalus toimunud kaasaegse tantsu festival, mis toob vaatajateni parimad Eesti tantsuetendused. Järgmine “Uus tants” toimub Karingu sõnul alles aastal 2013.

“Teater maale” on Kultuuriministeeriumi programm, mis toetab teatrite külalisetendusi maapiirkondades ja maapiirkondade laste sõitu kaugemal asuvatesse teatritesse. Programmi kogueelarve käesoleval aastal on ligi 128 tuhat eurot.

Madiken Kütt

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments