Autoorienteerumisega kogutakse raha Virtsu kooli laudade ja toolide ostmiseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 17. detsembril kell 10 antakse Virtsus start heategevuslikule autoorienteerumisele Hanila ja Varbla valla teedel.

Ürituse korraldaja Merike Mäesepp ütles, et võistluse osalustasuga toetatakse Virtsu kooli koolipinkide ostmise aktsiooni.

“Tahan lapsevanemana kooli aidata,” ütles Mäesepp. “Ja mõtlesin, et miks kogu aeg raha lihtsalt küsida, kui inimesed tahavad ka meelelahutust.”

Virtsu koolile laudade ja toolide ostmiseks koguti pühapäeval Kõmsi laadal 70 eurot. See on Mäesepa sõnul väga hea tulemus, sest peamine rahakogumine käis laadal Kõmsi lasteaeda sahtelvoodite ostmiseks.

Mäesepp kinnitas, et laupäevane autoorienteerumine on lihtne ka tavakodaniku jaoks, kes pole varem sellega kokku puutunud. “Osalejatele antakse ports pilte ja täpsustavad kaardid. Pole vaja mõõta joonlauaga ega arvutada — punktid on kõik sõiduteede lähedal, et osalejal oleks võimalikult mugav,” kirjeldas Mäesepp.

Kogunetakse Virtsu A ja O parklas, kus võistkonnad panevad end kirja ja maksavad osavõtutasu.

Võisteldakse üldiseks liikluseks avatud teedel. Ringi pikkus on 52,4 km juhul, kui valitakse lühim tee. Ajakulu on arvestatud umbes 1 tund ja 45 minutit. Stardis peab tagasi olema kahe tunni ja 15 minuti pärast olenemata sellest, kas kõik punktid on läbitud.

Osavõtutasu on 5 eurot võistkonna peale, võistkonnas võib olla kuni viis liiget.

Parimale võistkonnale on korraldaja auhinnaks välja pannud kümme liitrit autokütust. Lisainfo ja registreerimine: 505 0767 või merike25@gmail.com.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments