0

Lia Salumäe sai koguduse kõrgeima autasu

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Lia Salumäe. Foto: Eesti Kirik

Tänavu saab Haapsalu Püha Johannese koguduse kõrgeima autasu — teeneteristi — muusikatöö juht ja organist Lia Salumäe, otsutas koguduse nõukogu läinud laupäeval.
    
Haapsalu koguduses töötab Lia Salumäe sügisest 1975. Nende aastakümnete jooksul on ta silmapaistvalt hästi juhtinud koguduse ja Lääne praostkonna muusikaelu, õpetanud välja noori, kellest on saanud tublid organistid.
    
Lia Salumäe juhatamisel on koguduse koorid saavutanud häid tulemusi, esinetud on kodumaal ja sõpruskogudustes Soomes, Rootsis ning Saksamaal.
    
Haapsalu ja Läänemaa muusikaelu edendamise kõrval on Salumäe teinud head tööd diakooniavaldkonnas ja aidanud kaasata vabatahtlikke töötegijaid. Eriliselt tunnustas koguduse nõukogu Lia Salumäe panust koraalimaratoni kordaminekul Missio ajal tänavu augustis.
    
Haapsalu koguduse muusikatöö juhtimise kõrval on Lia Salumäe ka Lääne praostkonna muusikatöö koordinaator. Ta on lõpetanud Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli ja EELK Usuteaduse Instituudi kirikumuusika osakonna.
    
Haapsalu koguduse teenetemärk on kullatud metallist ladina rist, mille esikülg on kaetud punase läbipaistva kuumemailiga. Ristil on lendu tõusev hõbedane kotkas, kelle pead ümbritseb nimbus. Kotkas on koguduse nimipühaku evangelist Johannese sümbol, aga ka Läänemaa ja Haapsalu vapilind.
    
Koguduse teenetemärk antakse Eesti või välisriigi kodanikule Haapsalu kogudusele ja Haapsalule osutatud eriliste teenete eest.     
    
Lia Salumäe on 10. teenetemärgi saaja. Esimese teenetemärgi said 2003 Haapsalu koguduse nõukogu auliige, arst Heino Noor ja Haapsalu vanamuusikafestivali asutaja professor Toomas Siitan.
    
Teenetemärgi on veel saanud Haninge sõpruskoguduse õpetaja praost Martin Marcolla, koguduse pikaaegne juhatuse esimees Ülo Niin, ajakirjanik Anneli Ammas, koguduse diakooniatöö juht Evi Süsi, Loviisa sõpruskoguduse õpetaja praost Veli–Matti Hynninen, kauaaegne kirikumees Arnold Korjus ja Korsnäsi sõpruskoguduse õpetaja Guy Kronqvist.
    
Teenetemärk antakse üle evangelist Johannese päeval 27. detsembril Haapsalu toomkirikus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz