Kasari luhta hakkab hooldama pehmete roomikutega traktor

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kasari luht. Foto: Keskkonnaamet
Kasari luht. Foto: Keskkonnaamet

 

Et Eesti luhtades elavad linnud, taimed ja loomad koos luhtadega ei kaoks, on luhtasid tarvis pidevalt niita. Liigniiskuse tõttu on see keeruline. Nüüd soetas Keskkonnaamet luhtade hooldamise hõlbustamiseks pehmed traktoriroomikud (nn mattrack'id).

"Loodame, et tänu rohkemate alade hooldamisele suureneb tutkaste arvukus. Hetkel on nad väga ohustatud linnuliik ja nende arvukus on langemas," ütles Keskkonnaameti maahoolduse spetsialist Kaie Kattai.

Plaanide kohaselt paigaldatakse pehmed roomikud traktorile 2011. aasta detsembri lõpus ning masin hakkab töötama 2012. aasta suvel Matsalu rahvuspargis Kasari luhas. Roomikuid hakkab esialgu kasutama MTÜ KasariLuha Selts, kes praegu hooldab Kasari ja Käntu-Kastja luhas niitu kokku ca 830 hektaril. Samuti plaanib selts taastada veel ca 300 ha luhta.

Roomikuid saab vajadusel kasutada ka teistel Eesti luhtadel.

Projekti eest tasub Euroopa Regionaalarengu fond ja kogumaksumus on 117 078 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments