Ilmajaam andis tormihoiatuse, algab lumesadu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut hoiatab tugeva tuule ja ning lume- ja lörtsisaju eest täna öösel.

“Pärast keskööd hakkab Eestis  lõuna- ja kagutuul tugevnema. 9.12. hommikuks ulatuvad puhangud saartel kuni 20 m/s. Päeva peale jätkub tuule tugevnemine sisemaal puhanguti 15-20, saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 25 m/s,” teatas ilmajaam.

“Sadu algab hommikul saartel lörtsina ning levib ennelõunal lörtsi ja lumena üle Lääne-Eesti, pärastlõunal üle kogu Mandri-Eesti. Läänepoolsetes maakondades muutub keskpäevaks sadu intensiivsemaks, saartel võib sekka tulla ka vihma. On jäiteoht! Õhtu poole on sadu tihedam ka Ida-Eestis. Võib tuisata! Õhutemperatuur on 0..-2, saartel ja läänerannikul 0..+3°C.”

Laupäeva öösel lisandub Eestisse sadusid nii lörtsi kui lumena ning puhub jätkuvalt väga tugev lõuna- ja kagutuul. Laupäeva hommikuks võib märja lumekihi paksus ulatuda Lääne-Eestis kuni 5 cm-ni, ida pool kuni 10 cm-ni.

Laupäeva päeval tuleb Lääne-Eestis sekka vihma, aga ida pool jätkub sadu lörtsina.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mats
10 aastat tagasi

ja vägev torm rahva seas tuleb siis ,kui linnavalitsus avaldab oma otsuse keelata pronenaadil kalapüük!!!!!!!!!! Ma väga tahaksin näha kuidas hakatakse rikkuma põhiseaduses määratud vaba rannajoone sätteid.Ja peale selle näeb kalapüügiseadus ette õiguse püüda kala lihtõngega igasugu piiranguteta!!!!!!!