Selgusid Läänemaa aasta ettevõtted

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne maavanema kohusetäitja Merle Mäesalu andis neljapäeval üle neljale Läänemaa ettevõttele tunnustuse.

Tiitli said parim uustulnuk OÜ Läänlane ja Ivar Soopan; töötaja sõber Tradilo OÜ ja Andrus Laidre ning kaks piirkonna edendajat – Lihula Tarbijate Ühistu ja Arvo Miilmets ning Haapsalu Tarbijate Ühistu ja Raimond Lunev.

Parim uustulnuk 2011 käivitas uudisteportaali www.laanlane.ee. “OÜ Läänlane tegevus sundis pingutama ka peamist konkurenti Lääne Elu, kes oma veebiväljaande kaasajastamise oli sunnitud ette võtma. Uudisteportaal on tänapäevane ja tarbijasõbralik – eraisikud saavad lisada tasuta teadaandeid ning ettevõtted ennast soodsalt reklaamida,” seisab põhjenduses.

Töötaja sõber 2011 Tradilo OÜ on asutatud 1996. aastal. See on 19 töötajaga ettevõte, mille põhitegevusaladeks on sõidukite müük, hooldus ja remont.

“Tradilo OÜ panustab ka raskel ajal töötajate heaolusse. Näiteks toetab sportimist – töötajad saavad tasuta kasutada Haapsalu Spordibaaside spordisaale ja veekeskust. Ettevõte toetab osalemist kahes firmaliigas. Lisaks korraldatakse ettevõttes kaks korda aastas firmaüritusi, panustatakse pidevalt töökeskkonna parendamisse ja töötajate olmesse,” põhjendavad valikut jagajad.

Piirkonna edendaja 2011 on Lõuna-Läänemaal 103 aastat tagasi alanud ühistulise kauplemise eestvedaja Lihula Tarbijate Ühistu.

Ettevõte on andnud olulise panuse piirkonna kultuuri-, spordi- ja kogukonnaelu edendamisse, toetades paljude aastate jooksul rahaliselt kultuuri- ja spordiürituste korraldamist, andnud spordivõistluste auhindu ja olnud sponsoriks noorsportlastele.

Ühistu on edukas ettevõte, suurendades oma 2011 aasta 10 kuu kasumit 22% võrreldes eelmise aastaga, ta on oluliseks tööandjaks Lõuna-Läänemaal, andes 16 kaupluses tööd 77 inimesele. Tänu tema oskuslikule majandustegevusele on säilinud väikesed külapoed Lõuna-Läänemaal.

Teine piirkonna edendaja 2011, Haapsalu Tarbijate Ühistu on 100 aastat tagasi asutatud ettevõte. Ühistu on muutnud Haapsalu linnapildi moodsamaks oma ehitistega, tegutseb edukalt Haapsalu kaubandusettevõtete tihedas konkurentsis pakkudes head teenust.

Ühistu ehitas kaubamaja ümber kaasaegseks kaubanduskeskuseks investeerides kahe aasta jooksul endise hotellihoone rekonstrueerimisse 32,4 milj krooni. Samaaegselt Uuemõisa Konsumi ehitusega ehitas kaubamaja kõrvale büroohoone koos kõrghoonega. Ettevõte annab tööd 152 inimesele oma kauplustes, millest 7 asub maal, 1 Uuemõisas ja 3 Haapsalus.

Parimate ettevõtjate leidmiseks korraldati konkurss, mille züriisse kuulusid maavanema poolt valitud avaliku sektori esindajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments