Eurosport otsustas teha Haapsalust jalgpalli otseülekande

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti ja Poola neidude EM valikmäng Haapsalu staadionil 17. septembril 2011. Foto: Markus Sein
Eesti ja Poola neidude EM valikmäng Haapsalu staadionil 17. septembril 2011. Foto: Markus Sein

 

Kuni 19aastaste noormeeste 2012. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirilt teeb Eurosport ühe otseülekande ka Haapsalu staadionilt, teatas Eesti jalgpalliliidu pressiteenistus.

Võistlused kestavad 3.-15. juulini ja mängupaigad on lisaks Haapsalule Tallinn ja Rakvere. Finaal mängitakse Tallinnas Lilleküla staadionil.

Turniiril toimub kokku 15 mängu, millest üheksast teeb otseülekande Eurosport ning mille pilt jõuab ka Aasia, Aafrika, Põhja-Ameerika ja Lõuna-Ameerika suurimate telekanaliteni. Muuhulgas tehakse üks otseülekanne ka Kadrioru staadionilt, Haapsalust ja Rakverest. Eelmiste noorte finaalturniiride põhjal on otseülekannete eeldatav vaatajate arv 11 miljonit.

Alagrupiturniiri kohtumised toimuvad 3., 6. ja 9. juulil Tallinnas Lillekülas ja Kadriorus, Rakveres ja Haapsalus, poolfinaalid 12. juulil Lilleküla staadionil ning finaal 15. juulil samuti Lillekülas. Eurosport teeb otseülekande Haapsalu staadionilt kas 3. või 6. juulil toimuvast alagrupi mängust, täpsustas Haapsalu linnavalitsuse spordi ja noorsootöö peaspetsialist Veiko Pärnaste. 

Finaalturniirile kvalifitseerub koos korraldajariigiga 8 koondist, kes selguvad Eliitringi mängude järel 2012. aasta mai lõpus ja kes loositakse alagruppidesse 6. juunil 2012.

U19 EM-finaalturniir on Eesti jaoks ajalooline sündmus: tegemist on esimese jalgpalli EM-finaalturniiriga Eestis ning ühtlasi on see esimene kord, mil Eesti jalgpallikoondis mängib EM-finaalturniiril.

Kõik neli turniiril kasutatavat staadionit ja üheksa treeningväljakut on UEFA poolt inspekteeritud ja heaks kiidetud, kinnitas jalgpalliliit. Kõigil staadionitel on välja töötatud kontseptsioon nii publiku, turvalisuse, teleülekannete, meedia kui ka üldise korralduse jaoks.

6. juunil loositakse Tallinnas alagrupi mängude graafik ja peale seda on ka teada, milliste riikide koondised mängivad Haapsalus. Loosimisel kvalifitseeruvad 7 riiki lisaks korraldajamaale.

"Haapsalu linna üheks ülesandeks on valmistada 30sekundiline teleklipp, millega saab tutvustada end teleülekannetes. Mänge kannavad üle Eurosport, kõikide osavõtvate riikide telekanalid, sealhulgas ETV. Ülekanded toimuvad ka Aasia suurimas telekanalis AL Jazeera ME  ning spordikanalis Supersport Afrika," teatas Pärnaste. 

Pealtvaatajaid mahub Haapsalu staadionile umbes tuhat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz