Teeviida messil võistlevad ka Haapsalu kutsehariduskeskuse noored

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sel aastal Teeviida messi ajal toimuvatest võistlustest Noor Meister 2011 võtavad osa ka Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased. HKHK noored võistlevad plaatimises, viimistlemises ja infotehnoloogias.

1.–2. detsembril toimub Eesti Näituste Messikeskuses kolmandat aastat järjest üleriigiline kutsemeistrivõistlus Noor Meister 2011. Võistluste eesmärk on tutvustada ja populariseerida kutseõppealasid ning anda võimalus noortele oma oskuste võrdlemiseks.

Noor Meister 2011 toimub Eesti Näituste Messikeskuse B- ja A-hallides noorte infomessi Teeviit raames.

Võistluse korraldaja on Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove koos erinevate partnerite ja toetajatega. Kutsemeistrivõistluse läbiviimist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Sel aastal on mõõtu võtmas 145 võistlejat 12 erineval  alal. Võistlustulle astuvad rätsep, viimistleja, infotehnoloog, juuksur, maastikuehitaja, mehhatroonik, plaatija, puhastusteenindaja, elektrik, elektroonik, florist, graafiline disainer. Võistlusi jälgima ja kaasa elama on oodatud kõik huvilised. 

Lisaks võistlejatele on kohapeal kutseõppeasutuste esindajad, kes jagavad võistlusbokside juures infot nii käimasoleva võistluse kui ka selle eriala õppimisvõimaluste kohta laiemalt.

Messihallis on kahel päeval laval mitmekülgne meelelahutusprogramm. Tõmbenumbriks on trikimees Jürgen Veber, kes plaanib näidata, kuidas teha vannitoas mõne minutiga kiirremont. Võistlusel on plaatijatele erineva kõrgusega tasapinna ja seinaosa plaatimise jaoks aega antud veidi üle 8 tunni, kuid Veber võlub plaadid seina hetkega.

Lavale astub ka Superstaari-saatest tuntud laulja Artjom Savitski, kes ootab oma noori fänne kuulama nii vanu kui uusi lugusid. Samuti esinevad messikülastajatele kutsekoolide õpilased.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments