Linnagalerii sai riigilt tegevustoetust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Haapsalu linnagalerii oli üks 15 Eesti kunstigaleriist, mis sai kultuuriministeeriumilt näitusteks tegevustoetust.
 
Kultuuriministeerium toetas programmi "Kunstigaleriid" teise taotlusvooru tulemusena galeriisid rohkem kui 35 000 euroga, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja Nele Meikar.
 
Sellest 1500 eurot saab Haapsalu Kultuurikeskus linnagalerii tarbeks.
 
"Programmist „Kunstigaleriid“ toetatakse mittetulunduslikku näitusetegevust eesmärgiga võimaldada kunstnikele  galeriipinna rendivaba või soodusrendiga kasutamist. Toetusi saab kasutada galerii ekspluatatsiooni- ja kommunikatsioonikulude, näitusetegevusega seotud haridusprogrammide kulude ning galeristi töökulude katteks," selgitas Meikar.
 
Suurima toetuse 10 000 eurot said Eesti Kunstnike Liidu galeriid – Hobusepea, Draakoni, HOP ja Vabaduse galerii. Tallinna Kunstihoone tegevustoetuseks ja Sophie Calle’i personaalnäituse tarbeks eraldab Kultuuriministeerium 6000 eurot ning Eesti Kaasaegse Kunsti muuseum saab programmist 3000 eurot.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments