Martna koolisöökla jõudis finaali

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tallinna Toidumessil 2011 peetud konkursi „Parim koolisöökla 2011“ finaali jõudis ka Martna põhikooli söökla.

Finaalis osalesid lisaks Martnale Häädemeeste, Kose-Uuemõisa,
Tabasalu, Vääna, Valga ja Tallinna Mahtra gümnaasiumi koolisöökla. Võitis Vääna.

Finaali pääsenud seitsme kooli kokad pidid etteantud aja, ca 2 tunni ja 5 minuti jooksul valmistama kolm rooga – tavapärase koolilõuna ehk supi ja magustoidu ning lisaks kala-köögiviljaroa.
 
Žürii esimehe, restorani C´est La Vie peakokk Vello Kivibergi sõnul oli tänavune võistlus väga tasavägine ja pingeline. Vääna mõisakoolile tõi võidu nende kõikide roogade ühtlaselt kõrge tase. Lisaks üldvõidule tunnistati parimaks ka nende valmistatud supp.
 
Hindamisel võeti arvesse toidu maitset, välimust, serveerimist, aga ka roa toiteväärtust ning valmistamise protsessi. 
 
Tervise Arengu Instituut korraldas parima koolisöökla konkurssi kuuendat korda. 2010. aasta parima koolisöökla tiitel läks Sõmeru põhikoolile, 2009. ja 2007. aastal Kivi-Vigala põhikoolile, 2008. aastal Jüri gümnaasiumile ja 2006. aastal Urvaste koolile.
 
Žüriisse kuulusid Vello Kivibergi kõrval veel Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi õppejõud Sirje Jaansoo, Tallinna Ülikooli dotsent Kaie Pappel, Tallinna Teeninduskooli koka eriala kutseõpetaja Küllike Varik ja eelmise aasta konkursi võitja Urmas Lindloo. 
 
Konkursi eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning tunnustada parimaid. Samuti soovivad korraldajad parimate näidete varal innustada koolitoitlustajaid oma tööd tõhustama, tõstma kokkade professionaalsust, parandama pakutava toidu kvaliteeti ning kasvatama koolitoidu populaarsust õpilaste seas, selgitas Tallinna toidumessi pressiesindaja Merle Kalvi.
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz