Kullamaa visioonikonverents toob kokku poliitikud ja teadlased

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kullamaa valla visioonikonverentsil peavad ettekandeid akadeemikud, professorid ja riigikogu liikmed.

Konverentsil on planeeritud ettekanded haldusreformist, jäätmekäitlusest, avalikest teenustest, haridusest, meediast, euro tulevikust. 
 
Esinema on lubanud tulla akadeemik Anto Raukas, professor Ivar Raig, Riigikogu  aseesimees Jüri Ratas ja liikmed Lauri Luik, Neeme Suur, teleajakirjanik Indrek Treufeldt ja teised tuntud tegijad. 
 
"Kuna majandus on praegu kuum teema, siis kutsusime tipp-poliitikud asju majanduse nurga alt valgustama," ütles Kullamaa vallavanem Jüri Ott. "Et asi tasakaalus oleks, on kõigist neljast suuremast erakonnast esineja."
 
Keskerakondlane ja endine Tallinna linnapea Jüri Ratas räägib haldusreformist. "Keskerakonna seisukohta ei olegi sel teemal eriti kuulda olnud," märkis Ott.
 
Reformierakondlane, Riigikogu haridus- ja kultuurikomisjoni kuuluv Lauri Luik räägib koolireformist. "Eks küsimus on, kas koolid pannakse kinni või hääbuvad ise," arvas Jüri Ott. 
 
Sotsiaaldemokraat Neeme Suur on lubanud rääkida teenustest, mille puudumist on valdadele ette heidetud. Huvitavaid esinejaid on aga teisigi, lubas Ott.
 
Päeva teine pool on rohkem Kullamaa-keskne. 
 
Vaheaegadel on korraldajad lubanud pakkuda tervislikku Eesti toitu.
 
Konverents toimub kolmapäeval, 16. novembril kell 9.30-16.00 Kullamaa kultuurimajas.
 
Esimene Kullamaa arengukonverents peeti 2010. aasta aprillis. 
 
"Minu mõte konverentside juures on ka see, et inimesed väljaspoolt näeksid: me ei ela ikka päris puu otsas. Et me ise mõtleme ka," ütles Jüri Ott.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments