Läänemaa metsaomanikud käisid Soomes õppimas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Sel nädalal osales 19 Läänemaa metsaühistu liiget kolmepäevasel õppereisil Soomes Uusimaa metsaühistus koolitusel.

Soomlastelt said läänlased teadmisi, kuidas metsa uuendada ja selle tervist hoida, aga ka organisatoorset tarkust.
 
Läänemaa metsaühistu tegevjuhi Mikk Lingi sõnul tegi kõige kadedamaks see, et Soomes on peaaegu kõik metsaomanikud ühistu liikmed. Nurmijärvil tegutsevasse Uusimaa metsaühistusse kuulub näiteks 90-95% selle kandi metsaomanikest.
 
"Meil Läänemaal on ühistus vaid viis protsenti metsaomanikest, 120 liiget, ja isegi see on parem kui mujal Eestis," võrdles Link.
 
Kui muidu võib metsaomanik metsa eest hoolitsemisega hätta jääda, siis metsaühistu kaudu saab ta spetsialisti abi. "Liitunud ongi need, kes on tundnud, et peaks oma metsa eest hoolt kandma, aga pole aega ja teadmisi ka," tõdes ta. Kui erakätes olev mets on korras, on sellest kasu ka kogu Eesti loodusele.
 
Osalejate jaoks oli reis ka ajaviite- ja niisama suhtlemise võimalus. "Soodne oli ka, liikmed maksid kolmepäevase reisi eest, kus oli kõik hinna sees, 100 eurot. Ülejäänu maksis ühistu," ütles Mikk Link.
 
Möödunud aastal käisid metsaühistu liikmed Rootsis ja ka tuleval aastal on plaanis õppereis välismaale. Lisaks käiakse õppepäevadel Eestis.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments