Kanepi jõudis võiduga Kuznetsova üle poolfinaali

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kaia Kanepi võitis Moskvas Kremli karikaturniiri veerandfinaalis 6:1, 6:2 Svetlana Kuznetsova.

Esimeses setis ta lausa purustas oma maailmanimega vastase. Teises murti vastastikku teise pallinguid. Otsustavaks võib pidada Kaia servi 3:2 eduseisust, kus Kuznetsoval oli mitu võimalust viia sett 3:3 viigiseisu, kuid Kaia sai lõpuks oma kätte. Seejärel murdis ta Kuznetsova servigeimi ja kasutas ära oma geimi kolmanda matšpalli.

Matš kestis 1 tund ja 28 minutit.

Kanepi võitis praegust WTA 19. mängijat Kuznetsovat viimati juunioride võistlusel 2001. aastal.

Kuznetsova ja Kanepi kuulusid koos maailma juunioride tippu, kuid Kuznetsoval õnnestus kiire läbimurre täiskasvanute eliiti. 2002 ja 2003 lõpetas ta maailma 50 parema seas, 2004 võitis aga juba USA lahtised meistrivõistlused.

Turniiri poolfinaalis mängib Kanepi Lucie Safarovaga, kes võitis veerandfinaalis Vera Duševinat 6:4, 6:4. Safarova on Kaiale olnud ebamugav vastane, seni peetud kuuest omavahelisest mängust on Kanepi võitnud vaid ühe. Viimati jäi ta Tšehhi mängijale alla tänavu Miami turniiri avaringis 7:6 (1), 4:6, 3:6.

721 000-dollarise auhinnafondiga WTA Moskva turniiril poolfinaali jõudmisega on Kaia Kanepi endale taganud juba 200 edetabelipunkti lisaks ja tõuseb praeguselt 43. kohalt 37.-38. koha kanti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments