Rahvaloendajad külastavad kodusid 16. veebruarist ja esitavad töötõendi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aasta lõpus algaval rahva ja eluruumide loendusel külastavad rahvaloendajad inimesi üksnes ajavahemikus 16. veebruarist 31. märtsini 2012 ja esitavad alati statistikaameti poolt väljastatud pildiga töötõendi. Igasuguse kahtluse korral on võimalik pöörduda statistikaameti infotelefonile 625 9100.

„Meieni on jõudnud signaalid, et mõnel pool Eestis on juba käidud ukselt uksele ja esitletud end rahvaloendajana. Õnneks on inimesed olnud teadlikud, et rahvaloendajad hakkavad kodusid külastama alles veebruaris ega ole lasknud end praegu rahvaloendajana esitlenud inimest sisse,” rääkis rahva ja eluruumide loenduse projektijuht Diana Beltadze.

Rahvaloenduse välitööde juht Maris Post rõhutas, et enne 16. veebruari mitte ühtegi rahvaloendajat ringi ei käi. „Oluline on jätta meelde, et meie rahvaloendajad esitavad inimesi külastades alati statistikaameti välja antud pildiga töötõendi ja kannavad rahvaloenduse sümboolikaga salli,” selgitas Maris Post.

„Ka rahvaloenduse perioodil palume kõigil inimestel seda jälgida ning mitte lubada oma koju end rahvaloendajana esitlevaid isikuid, kellel puudub vastav töötõend. Turvalisus on väga oluline, sest soovime, et rahvaloendus oleks kõigi elanike jaoks meeldiv kogemus,” lisas Post.

Eestis kestab rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31. detsembrist 2011 kuni 31. jaanuarini 2012) toimub elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad perioodil 16. veebruarist 31. märtsini rahvaloendajad. Ühelgi muul ajal rahvaloendajad inimesi ei külasta.

Lisainfo rahvaloenduse kohta: http://www.REL2011.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments