Ettevõtlike noorte laagrisse Brüsselis sõidavad Sigrid Hänni ja Rene Mändel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Junior Achievement Eesti viis 17. oktoobril Haapsalu kutsehariduskeskuses läbi ettevõtlus- ja innovatsioonilaagri „12-tunni ettevõte“. Kogu päeva kestnud ürituse võitjateks tulid kutsehariduskeskuse arvutieriala õpilased Sigrid Hänni ja Rene Mändel, kes pääsevad Euroopa Innovatsioonilaagrisse „24-tunni ettevõte“ 2012. aasta maikuus Brüsselis.

Ettevõtlusüritusele kogunes ligikaudu 90 noort Haapsalu kutsehariduskeskusest ning Kuressaare ja Hiiumaa ametikoolist. Päeva juhatas sisse Läänemaa Arenduskeskuse juhataja Andres Huul ettekandega makromajanduslikest näitajatest. Seejärel jaguneti töörühmadesse, kus vastavalt kavale vaheldusid tootearenduse, finantside planeerimise, turunduse ja muude ärivaldkondade lühikoolitused äriidee väljamõtlemisega ning vastavate tegevuste kavandamisega. Oma ettevõtlusalaseid kogemusi jagasid teistega ka noored rahvusvahelisest õpilasfirmast Triangle.

Loovülesande teemaks oli luua äriplaan mahalangenud puulehtedest toote valmistamiseks, selle turundus ja müük.

Üks võitjatest, arvutite ja arvutivõrkude eriala III kursuse õpilane Rene Mändel kirjeldas päeva nii: „12-tunni ettevõttes osalemine oli tunduvalt huvitavam kui lihtsalt teooriatundides majandust ja ettevõtlust õppida. Selline õppimise vorm annab paremaid kogemusi ka oma firma loomiseks.“

Rene Mändelile ja Sigrid Hännile tõi võidu äriplaan puulehtedest kanga valmistamiseks ja turundamiseks.

Päev lõppes esitlustega, kus kõik osalenud töörühmad tutvustasid nelja minuti jooksul oma äriplaani.
 
Kõigi töörühmade tublimatele oli auhinnad välja pannud ka Nurme Vabrik (Freewear). 12-tunni ettevõtet Haapsalu kutsehariduskeskuses rahastas Euroopa Elukestva Õppe Programm.

 

Aile Nõupuu,
Haapsalu kutsehariduskeskuse arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments