IRLi Hiiumaa piirkond kutsub saare omavalitsusi liituma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel peetud IRLi Hiiumaa piirkonna üldkogul otsustati kutsuda Hiiumaa omavalitsusi üles lõpetama omavalitsuste liitumine 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiseks.

IRLi Hiiumaa piirkonna liikmed on seisukohal, et Hiiumaa tasakaalustatud arengu tagamiseks on vajalik saare kohalike omavalitsuste ümberkorraldamine. „Parandamaks avaliku teenuse kvaliteeti ja kättesaadavust ning säilitamaks senisest paremini hiiu kultuuri ja meelelaadi, on hädavajalik saare kohalike omavalitsuste ümberkorraldamine,“ seisab IRLi Hiiumaa piirkonna avalduses.

Hiiumaa IRL on seisukohal, et otstarbekama halduskorralduse mudeli leidmiseks Hiiumaal tuleb algatada arutelu, millel osaleksid kõik asjast huvitatud hiidlased, kodanike liikumised ja erakonnad.

Üldkogul valiti järgmiseks kaheks aastaks ka Hiiumaa piirkonna juhatus. Piirkonna esimeheks valiti Kärdla linnapea Georg Linkov. Juhatusse osutusid valituks Tiit Harjak, Hergo Tasuja, Alar Kääramees, Mart Kaups, Külli Friedemann ja Heino Kerde.

Hiiumaa koosneb viiest omavalitsusest: Emmaste, Kõrgessaare, Käina ja Pühalepa vald ning Kärdla linn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments