Laupäeval avab ukse linnakohvik

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa vabatahtlike keskus kutsub laupäeval kell 11 linnakodanikke sotsiaalmajja linnakohvikusse, et arutada teemadel, mis ärategemist vajaks ja leida oma ideede teostamiseks mõttekaaslasi.

Kohviku eestvedaja Piret Konsapi sõnul pole tegemist traditsioonilise koosolekuga, vaid kasutatakse loengukohviku vormi, kus inimesed arutavad probleemide üle gruppides ja vahepeal gruppides kohti vahetades.

Linnakohviku mõte on, et inimesed, kellel on mingi mure, leiaksid sealt mõttekaaslasi, kellega koos murele lahendust otsida.

Konsap ütles, et välja võib tulla kõikvõimalike linnaelu puudutavate probleemidega. „Kuna ma ise sõidan palju rattaga, siis minu jaoks on probleem, et linnas on vähe rattahoidjaid,” tõi ta näite teemast, mille ise tõstatada kavatseb.

Linnakohvikusse on kutsutud ka linnavalitsuse esindajad, kuid Piret Konsapi sõnul pole eesmärk linnale nõudmisi esitada: „Palju asju on selliseid, mida inimesed ise koos ära teha saavad.”

Linnakohviku idee sai ta kevadel ühelt koolituselt, kus üks härra kurtis, et tal on idee, aga ei oska kuskilt leida selle teostamiseks mõttekaaslasi.

Piret Konsap ütles, et linnakohvik ei jää ühekordseks ettevõtmiseks, vaid sedalaadi kokkusaamisi on plaanis korraldada kord kvartalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments