Läänemaa sisukaim sündmustekalender asub Lääne Elu Online'is

Madiken

madiken@le.ee

Lääne Elu uus, 1. septembril avatud online-lehekülg pakub lugejatele põhjalikku sündmustekalendrit Läänemaal toimuvatest üritustest. Teenust vahendab üle-eestiline infoportaal www.kultuuri.net. Portaali saab üritusi tasuta sisestada iga korraldaja.

Kultuuri.net on portaal, mis kogub kokku üle terve Eesti toimuvad sündmused ning jagab need siis geograafilise asukoha põhjal teenuse jagajatele laiali. Kõik leheküljele kultuuri.net sisestatud sündmused, mille asukohaks on märgitud Läänemaa, jõuavad automaatselt LE lehekülje rubriiki Sündmused.

Kultuuri.net portaali omapära seisneb sellest, et sinna saab sündmusi sisestada iga soovija. Selleks peab ürituse korraldaja end registreerima portaali kasutajaks. Edaspidi on kasutajal juba sündmuste sisestamise osas vabad käed.

Põhimõtteliselt on tegu tasuta reklaamiga. „Kui inimene ikkagi näeb ürituse korraldamisega vaeva ja ootab külastajaid, siis läbi kultuuri.neti ja Lääne Elu on nüüd suurepärane võimalus kõigil tasuta promoda,” kutsus OÜ Kultuurinet juhataja Leo Ariva korraldajaid üles oma tööst teada andma.

Oodatud on nii suuremad kui väiksemad sündmused. „Kajastame nii-öelda kõrtsust kirikuni,” ütles Ariva.

Ariva sõnul toimub siiski sisestavate sündmuste jälgimine ning järeltsensuur. Seetõttu ei saa inimesed rakendust kuritarvitada.

Kultuuri.net on olemas ka iPhone’i aplikatsioonina. „Näiteks kõnnid mööda Haapsalu tänavat ja näed kohe, mis sinu läheduses toimub,” kirjeldas Ariva. Aplikatsiooni saab tasuta alla laadida iTunesi poest.

Lisaks on kultuuri.net ühendatud ka suhtlusvõrgustikuga Facebook. Aplikatsiooni kaudu saab iga soovija tõmmata enda Facebooki leheküljele näiteks kõik Haapsalus toimuvad sündmused.

Lääne Elu online-leheküljel on olemas ka rubriik Turismiinfo, mis toob välja Läänemaal pakutavad toitlustus- ja majutusasutused ning vaatamisväärsused. Seda infot vahendab Kultuuri.net koostöös EAS turismiarenduskeskusega. Ka sellesse nimekirja on igal omanikul võimalik paluda oma asutus lisada.

Kultuuri.net vahendusteenust kasutavad lisaks Lääne Elule veel Ida-Virumaa ajaleht Põhjarannik ning Viljandi ja Rakvere linn. Ariva sõnul käivad praegu läbirääkimised mitmete kohalike ja ka üle-eestiliste portaalidega.

„Paremat ülevaadet Läänemaal toimuvast kui LE portaalis täna ei ole olemas. See on absoluutselt selge,” lisas Ariva lõpetuseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
12 aastat tagasi

Programmeerimise (seesmiselt) poolt võib see ju sisse ehitatud olla, kuid välja paistab see laanemaa.ee portaalis paremini: näha on kohe tänased, homsed ja ülehomsed sündmused. Siin aga pean klikkama, et üldse midagi näha 🙂

Veider
12 aastat tagasi

LE on endast lasknud teha kultuuri.neti reklaamiplatvormi, kus mehed end rahulikult promoda saavad. Pean silmas sedasama artiklit siin ja mingi jutt on varem ka neilt olnud. Veider, mu teada küsivad samad mehed veel selle kultuurikalendri avaldamise eest soolast raha. Seega LE maksab võõra firma upitamise eest pealegi. Ja ühtlasi lubatakse ka valet kuulutada, sest Läänemaa portaal kasutab sama platvormi. Seda juba ammu. Kui varem küsis LE seesuguste kuulutuste eest raha kuulutajalt otse, siis nüüd saab kuulutaja panna oma teate küll tasuta kultuuri.netti, aga LE peab nüüd ise nende eest maksma. Kuskilt aga küsitakse see raha inimestelt tagasi, sest leheomanikud ei… Loe rohkem »

Tarmo Õuemaa
12 aastat tagasi
Reply to  Veider

Vahe Läänemaa portaali ja meie kultuuri.neti vahel on see, et Läänemaa portaali külge on kultuuri.net lingitud, Lääne Elus on kultuuri.neti info aga meie lehekülje osa. Mis puutub promomisse, siis üks tutvustav artikkel oli lihtsalt vajalik, sest selgus, et päris paljud inimesed ei osanud meie kultuuri.neti osa kasutada ega teadnudki selle olemasolust. Ilmselt kirjutame artikleid veel meie portaali teistest osadest, et ka neid osataks paremini tähele panna ja kasutada. Lääne Elu veebilehe haldajad on tõesti samad mehed, kes kultuuri.neti teevad, kuid otsus, kas võtta kultuuri.net Lääne Elu kodulehekülje osaks või mitte oli puhtalt toimetuse töötajate teha. Kuna selle info hulk, mis… Loe rohkem »

Täpsustuseks
12 aastat tagasi

Et oleks korrektne, peab märkima, et Kultuuri.net kalendrit kasutas enne Lääne Elu juba Läänemaa portaal (www.laanemaa.ee) ning mitmete omavalitsuste kodulehed (Haapsalu, Lihula, Hanila, Kullamaa, Taebla).

Seega saab täpselt sama info kätte ka nendelt veebilehtedelt:)

LeoAriva
12 aastat tagasi
Reply to  Täpsustuseks

Täiesti õige. Kalendrimooduleid on erinevate omavalitsuste lehekülgedel minu teada üle 60.
Lääne Elu erinevus seisneb uudses tehnilises lahenduses, kus kultuuri.neti-st tulev sisu on täielikult integreeritud teise portaali (Lääne Elu). Tavapäraselt peab aga sündmusinfo vaatamiseks oma portaalist kultuuri.netti lahkuma.