Lääne Elu paberleht 24. septembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu Paekivi pankrot

Haapsalu Paekivi pankrotihaldur jättis arvestamata Tartu firma Grand Arenduse 233 000 euro suuruse nõude, sest kahtlustab, et selle taga võib olla Haapsalu Paekivi ühe omaniku Gunnar Kooli pahatahtlik soov võtta pankrotimenetlus enda kontrolli alla. Läänemaa ühe esindusettevõtte Haapsalu Paekivi pankrot kuulutati välja septembris, töö kaotas kümmekond inimest.

Lääne Teede juht on mures

Lääne Teede juhatuse liige Märt Järvik on umbusklik valitsuse plaani asjus ühendada selle aasta lõpuks viis piirkondlikku riigile kuuluvat teehooldefirmat. Valitsus tahab ühendada Tartumaa, Virumaa, Võrumaa, Saaremaa ja Pärnumaa Teed uueks äriühinguks AS Eesti Teed. Järvik aga kardab, et riigile kuuluv suurettevõte saab ebaausa konkurentsieelise. Lääne Teed on juba ammu erastatud.

Lihula kalatsehh saab võimsa suitsuahju

Saksamaal Stuttgardis ootab Lihulasse saatmist suitsuahi, kuhu mahub korraga sisse 200 kg kala. Lihula kalamees ja ettevõtja Andres Habak loodab, et veel enne selle aasta lõppu annab tema rajatav suitsukalatsehh esimese toodangu.

Otsasõit ülekäigurajal

Neljapäeva õhtupoolikul pärast kella nelja sai Haapsalu kesklinnas otse kaubamaja vastas asuval ülekäigurajal autolt löögi keskealine naine. Naine viidi haiglasse, kuid lasti peagi koju.

Kuidas toime tulla valusate mälestustega

Haapsalu lastekodu tulekahju uurimistulemuste avalikustamine on toonud poole aasta taguse traagilise sündmuse taas elavalt silme ette. Kriisiterapeudid annavad nõu, kuidas meelerahu taastada.

Haapsalu mäss 1944

Sügis 1944, kui sakslased taganesid, venelased tulid ja nende vahel jõudis vilksatada Eesti Vabariik, oli erakordselt dramaatiline aeg. Läänemaa tähtsaim kohalik sündmus on salapärane Haapsalu mäss, kirjutab Harri Puskar.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments