Talgulised koristavad Haeska puisniitu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nädalavahetusel tulevad Haeskas puisniidutalgud, kus Eesti ja välismaa vabatahtlikud aitavad taastada Läänemaale iseloomulikku rannamaastikku.

Talgute Haeska-poolne korraldaja, Tuulingu talu peremees Ants Ale ütles, et kõik kohad Eestimaa Looduse Fondi (ELF) korraldatud talgutele on juba täis. Üldse mahub Haeska puisniidutalgutest osa võtma 12 inimest ja osavõtt maksab 15-22 eurot.

“Kaasas pidi olema hispaanlane ja ka inglane, kes korraldab oma kodumaal sarnaseid talguid,” lisas ta.

“Koristame metsaalust, harvendame puid, lõikame võsa. Eesmärk on traditsiooniline Läänemaale iseloomulik rannikuäärne kooslus,” ütles Ale. “Muidugi võtab see aega, aga puisniidu taastamine ongi võimalik ainult järjepideva tööga.”

ELFi talgureisid Haeska puisniitudele toimuvad 2008. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments