Lääne Elu paberleht 15. septembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Traagilise tulekahju uurimine jõudis lõpule
Lastekodu põlengu uurimine lõpetati ilma süüdlast leidmata. Selgus siiski, et töötajatele vastutust ei saa veeretada ning et üks kümnest hoolealusest oli tulega väljaspool voodit kokku puutunud. Seda, kas ta tekitas tulekahju või püüdis seda kustutada, ei saa tagantjärele enam kindlaks teha.

Torm lõhkus puid ja peatas parvlaevaliikluse
Eile murdis Atlandilt Läänemerele jõudnud torm Katia Haapsalus mitu puud ja kergitas veetaset. Haapsalus Wiedemanni 18b murdus tuules puu, mis purustas kukkudes maja kõrvalhoone ning kasvuhoone. “Linnavalitsus soovitab elanikel suurte puude all liikumisest tormi lõpuni hoiduda,” ütles eile Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna peaspetsialist Triin Tarv. Merevee tase oli Haapsalus tavapärasest kõrgem, kuid uputusohtu ei tekkinud. Küll aga peatas kerkinud veetase parvlaevaliikluse.

Terviseedendus täidab valla rahakotti
Kohalikule omavalitsusele on kergliiklustee hooldus hulga odavam kui spordisaali või ujula haldamine. Terviseedendusprojektid on igale omavalitsusele väärt tegemist, sest mida tervemad on inimesed, seda rohkem laekub maksuraha, tõdeb Saku vallavanem Kuno Rooba.

Eile algas Lihulas Matsalu loodusfilmide festival
Festivali žürii alustas filmide läbivaatamist juba üleeile, päev enne festivali avamist, sest neil kulub võistlusfilmide läbivaatamiseks 25 tundi.

Pärle loodusfilmifestivalilt
Hinnatud režissööri Zoltįn Töröki Ungari loodust tutvustava esindusfilm pakub hingematvalt kauneid maastikuvaateid, kohalike liikide toimetamisi oma keskkonnas ning sobivatesse kohtadesse vahele põimitud sajandeid kestnud ja tänapäevani säilinud traditsioone. Pärast filmi tekkis tunne, et võiks ikka veel kord Ungarisse minna loodust uue pilguga vaatama, kiidab Kaja Lotman.

Läänemaa tüdruk Saksa klubis
17aastane Sandra Pärnpuu Lõuna–Läänemaa jalgpalliklubist hakkab mängima Saksamaa klubis FC Kollnau.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ikaldus
12 aastat tagasi

Aga see kes selle kipskuudi ehitada lasi on ikka tubli poiss. Kuigi oli juba nõuka ajast teada et kipsi ja lapsi kokku panna ei tohi. Tuletõrje hakkas aga ikka tikutõmbajat otsima ja kuna seda ei leitud võeti lõpuks järelvalve ett. TEHTUD