Hea tuju näitus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Läänemaa muuseumis on kolmapäevast, 14. septembrist vaadata tallinlanna Mare Iknojani fotonäitus, mis teeb oma vormi– ja värviküllasusega tuju heaks ja südame hellaks.

Mare Iknojani näitus “Kaldakivid” on värviline ja voogav, sest fotograaf on tabanud hetki, mil rohelised samblasse habetunud kivid madalas Pirita ranna vees on kõige säravama pealaega ja värvid kõige kaunimas kooskõlas.

On pilte, millel valitseb lõputu vaikus ja rahu, klaar õhk ja peatunud aeg.

“Muuga laht ühel kirkal kevadpäeval,” meenutas Mare Iknojan hetke, mis jäi pildile koos tohutu kivi, tema ees leluna mõjuva valge paadi ja pardi tekitatud virvega vees.

“Kivi pesupäev,” pillas Mare Iknojan pildi ees, millel kivi ümber kaarduvad lained. “Ma ei hakka pildistamagi, kui pole õiget valgust,” ütles looduse ülesvõtmisele pühendunud kunstnik.

Suvel kolm aastat tagasi oli Mare Iknojani näitus esimest korda Läänemaa muuseumis. Näitus sündis pikast, läbi nelja aastaaja kulgenud jalutuskäigust Tallinna botaanikaaias. Sellest jalutuskäigust on saanud ka paks fotoalbum, milles võimendavad pildiväge autori luuletused.

Sel aastal on Iknojanil ees näitused rahvusraamatukogus, riigikogus ja botaanikaaias.

Järgmise näituse lubab end loodus- ja maastikufotograafiks nimetav kunstnik teha pilvede värvidest.

Kaldakivide näitus jääb Läänemaa muuseumi oktoobri keskpaigani.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments