Lääne Elu paberleht 10. septembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Seenevalik Haapsalu turul. ARVO TARMULA

Seeneaasta on kesine
Seeneteadlase Kuulo Kalamehe hinnangul on tänavu oodata kehva seenesügist. „Eks ta või paiguti erineda, aga alla keskmise,” ütles Kalamees.

Kas seente teist lainet tuleb, ei tea. „Tegelikult võiks ju tulla, kui on vihma ja sooja, aga ilmade poolest võinuks ka siiani olla rikkalikum aasta. Ei oskagi hinnata, miks ta on kehv,” arutles Kalamees.

Läinud laupäeval Tuksi kandis seenel käinud haapsallanna Aita ütles, et käis oma kolm iga–aastast seenekohta läbi ja sai kokku 20 seent.

Lastekirjanik Aidi Vallik rääkis, et sondeeris nelja kohta, aga sai saaki vaid ühest.

Kehvaks pidasid seeneaastat ka Haapsalu turu seenemüüjad.

Haapsalus saab toitu annetada
Täna ja homme saab Haapsalu Rimis Toidupanga heategevuskampaania raames annetada toidukaupa vähekindlustatud ja lasterikaste perede heaks.
Annetamine käib nii, et Rimist toidukaupa ostes ostab inimene ka midagi, mille paneb Toidupanga kaubakärusse.

Lihula piirab oma koolidirektorite tööd
Koolijuhtide meelehärmiks andis Lihula vallavanem otse enne kooliaasta algust välja käskkirja, mille kohaselt alates sellest õppeaastast ei ole direktoritel õigust anda rohkem kui neli lisatundi nädalas ega olla klassijuhataja.

„Otsus on lihtne ja loogiline — direktorid väikeses koolis koormavad end suurema palga pärast õppetööga nii ära, et neil pole aega kooli juhtimiseks,” põhjendas Lihula vallavanem Riho Erismaa.

Vähemad lisatunnid ja klassijuhatajaks olemise keeld võtavad aga ära arvestatava osa väikekoolide direktorite palgast ning see tekitab direktorite hulgas rahulolematust.

Oru raamatukogu saab 110aastaseks
Tänavu tähistab oma 110. sünnipäeva Oru raamatukogu, mis on Läänemaa üks vanimaid pidevalt tegutsenud maaraamatukogusid.

Linn kasutab üle laekunud tulumaksu lasketiiru ehituseks Haapsalu linnavolikogu võttis eile vastu teise, 480 680 euro suuruse lisaeelarve, mis suuremalt jaolt läheb lasketiiru ehituseks. Kiireloomulise eelarvemuudatuse tingis lasketiiru ehituskonkurss. Kaitseliit on lubanud lasketiiru ehitust toetada 255 650 euroga.

Loe veel
Alex Lotmani filmisoovitus Matsalu loodusfilmifestivaliks.

Krista Kumbergi arvustus Haapsalu islandlase Siggi lasteraamatule “Jääkaru Polli”.

Õpetaja ja seltsitegelase Hilja Peebu sünnist möödus eile sada aastat.

SEE Teatri tegijad vannuvad, et nende teatrimajas kummitab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments