De la Gardie lossis algab lõpuks remont

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

fdfdf

Lähiajal peaks algama De la Gardie lossi ümberehitus õendushoolduskeskuseks, sest ehituskonkurss on lõppenud ja ehitajaga leping sõlmitud.

Nelja osavõtjaga ehitaja konkursi võitis Haapsalu firma Ehto ja saarlaste Primus PRi ühispakkumus, selgitas projektijuht Kadri Tamm konsultatsioonifirmast Innopolis.

Ehto juhi Raivo Raudsepa sõnul läheb ehitus lahti paari nädala jooksul.

Hooldusravi tarbeks kohandatakse Läänemaa haigla 3. korrus ja kõrval asuv loss, nii et kahe peale kokku tekib 77 voodikohta. Haiglat ja lossi ühendava galerii asemele tuleb maa–alune tunnel.

Projekti maksumus on 2,4 miljonit eurot, sellest 1,8 miljonit võtab ehitus.

„Projektis tuli kärpeid teha, et lubatud rahaga välja tulla,” ütles Tamm. Muudatusi tehti viimistlusmaterjali valikus, krundipealsed rajatised ehitatakse esmalt vaid hädavajalikus mahus.

Ettevõtmist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu õendus– ja hooldusteenuse infrastruktuuri arendamise programm.

Läänemaa haigla sai toetust 0,92 miljonit eurot, ise peab lisama rohkem kui kolmandiku. Omaosalus kaetakse laenuga, laenutaotlus on rahandusministeeriumiga kooskõlastatud, lisas Tamm.

Loss peab valmis olema maiks 2012, haigla 3. korrus augustiks, nii et õendushooldushaigla võiks käiku minna tuleval sügisel, ütles Kadri Tamm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juss
11 aastat tagasi

Lõpuks ometi. Vaatasingi, et see mis tehti rohkem ajutise loomuga.

jk
11 aastat tagasi

k