Europarlamendi saadikute nõunikud: Karilaiu väide on vale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid valetas, väidavad Keskerakonna opositsionäärid.
Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid valetas, väidavad Keskerakonna opositsionäärid.

Keskerakonna Europarlamendi saadikute nõunikud kinnitavad, et nii Siiri Oviir kui ka Vilja Savisaar-Toomast maksavad 7% oma tulust erakonnale, lükates ümber Jaanus Karilaiu väite, et sellega on probleeme.

30. augusti Lääne Elus ilmunud uudises „Ratas kõigutas Savisaare tooli” väidab Keskerakonna Läänemaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid, et erakonna põhikirja muudeti selleks, et Euroopa Parlamendi saadikud kannaksid 7% oma tulust erakonnale, kuid praegu on sellega probleeme.

“Jaanus Karilaiu väide, nagu Euroopa Parlamendi saadikud pole seda tänini teinud, on aga vale ning tegemist on eeldatavasti keskbüroost suunatud alatu laimuga,” seisab Lääne Elule saadetud kirjas, mille on allkirjastanud Siiri Oviiri nõunika Henri Kaselo ja Vilja Savisaar-Toomasti nõunik Mikk Pikkmets.

“Euroopa Parlamendi saadikud maksvad iga kuu otsekorraldusega 7% oma palgast erakonnale ning seda on näha ka Keskerakonnale annetajate nimekirjast (antud andmed on kättesaadavad erakonna koduleheküljelt ja keskbüroost).

Proua Siiri Oviir on kandnud oma palgast 7% juba seitse aastat järjest ning varem pole sellega mingeid probleeme olnud.

Antud juhul soovitakse kahjustada lihtsalt Keskerakonna Euroopa Parlamendi saadikute mainet, kes toetasid erakonna XIII kongressil Jüri Ratast, mitte senist erakonna esimeest Edgar Savisaart, kelle juhtimisel on erakond suurtes võlgades ning kaotanud palju hääli väljaspool Tallinna.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments