Haapsalu filminoored tutvustavad oma loomingut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval saab Haapsalu loomekeskuses tutvuda noorte haapsallaste filmikunsti loominguga.

„Inimesed ikka teevad filme ja meie eesmärk ongi nende looming publiku ette tuua,” selgitas filmiõhtu korraldaja Marika Matvei. „Loodan, et vaataja ei tule filme vaatama eelarvamusega. Need filmid on näitamiseks, mitte näitajad. Samuti ei jaga me auhindu ega hinnanguid filmidele.”

Loomekeskuse hoovi vanasse limonaaditehasesse seatud kinosaalis saab näha kahte animatsiooni ja kolme lühifilmi, millest mõni pole alla 12aastastele soovitav. Filmiprogramm kestab umbes tunni ja sisaldab kavasoleva kõrval väikesi üllatusi. Kohapeal tutvustavad filme ka autorid.

Matvei sõnul on enamiku näitamisele tulevaid filme teinud autorid enda rõõmuks, kuid on ka koolitöid ja konkurssid valminud loomingut. Mullu esimest korda aset leidnud üritus leidis suurt publikuhuvi. Matvei näeb sellisel filmiõhtul perspektiivi ja loodab ka tuleval aastal noorte haapsallaste filmiloomingut näidata.

„Ei saa muidugi välistada, et tulevikus kaasame filmitegijaid üle Läänemaa. Oleks ju tore näha maakonna noorte loomingut ja  ka uusi tegijaid,” lisas Matvei.

Esitamisele tulevad:

* Mehis Küla, Mihkel Pulsti, Margus Tamme, Atko Kadakase animatsioon „Trapped”
* Ott Pulsti kolm animatsiooni „Porgandkoer Retardo elukool”
* Urmas Lüüsi ja Ott Pulsti film „Kondimootor”
* Siim Birgi film „Pimekohting”
* Janno Jürgensi film „Ting”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments