Morobell sõlmis pimeda töömehega kokkuleppe

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Raivo Baum arvo tarmulaOÜ Morobell juhatuse esimees Raivo Baum kohtus. Foto: Arvo Tarmula

Kalatöötlusfirma Morobell sõlmis kokkuleppe mehega, kes nõudis firmalt umbes 800 euro suurust igakuist hüvitist.

Mees sai 2011. aastal Morobelli laeval tüürimehena töötades raskelt vigastada ja on praegu pime ning peaaegu liikumisvõimetu. Kuna Morobell polnud nõus mehele hüvitist maksma, pöördus viimane abikaasast esindaja vahendusel kohtusse. Vaidlevad pooled üritasid kokkulepet sõlmida juba suvel, kuid toona jäi see tegemata, sest kaluri abikaasa polnud nõus avaldama ajalehes Lääne Elu kuulutust. Viimase avaldamine olnuks üks kokkuleppe osa, nagu ka nõue, et kaluri abikaasa ei tohi kokkuleppest mitte kellelegi rääkida.

Et Pärnu maakohus kuulutas septembri keskel istungi kinniseks, pole teada, kas Morobelli kalalaeval juhtunud õnnetuses pimedaks jäänud mees sai tööandjalt nõutud hüvitise. „Antud asjas on menetlus lõppenud,” ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja Lääne Elu küsimustele vastates. „Et mõlemad osapooled taotlesid menetluse kinniseks kuulutamist, rahuldas kohus nende taotluse.”

Kohus kuulutas juba kevadel alanud menetluse kinniseks 16. septembril. Pressiesindaja teatel kuulutati istung kinniseks eraelu kaitseks ja ärisaladuse hoidmiseks. „Kinnises menetluses osalevatel menetlusosalistel ei ole lubatud avaldada andmeid ei menetluse ega kohtulahendi kohta,” selgitas Haab. „Eeltoodust tulenevalt ei ole kohtuniku hinnangul võimalik antud asja kohta rohkem infot avalikustada.”

„Menetlus on lõpetatud, rohkem ei saa ma midagi öelda,” sõnas ka hüvitist nõudnud mehe kaitsja Peep Rajavere.

Lääne Elu telefonikõnele ei vastanud ka Morobelli advokaat Indrek Leppik. Kevadel avaliku protsessina alanud ja septembris jätkunud istungeil selgus, et 2011. aasta lõpus kalalaeval trossiga kuklasse saanud mees nõuab oma endiselt tööandjalt Morobellilt tuhandeid eurosid kahjutasu, kuid ettevõte pole nõus maksma, sest ei näe endal süüd. Pime ja vaevalise liikumisega mees sai 347 eurot kuus pensioni ja hüvitist invaliidistumise tõttu. Oma tööandjalt nõudis ta kuni surmani 759 eurot kuus. Samuti soovis mees, et ta saaks kätte ka tuhandetesse eurodesse küündiva hüvitise ajavahemiku eest, mis jäi õnnetuse ja hagi sisseandmise vahele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments