Vilja Savisaar-Toomast pole riigikokku minekut otsustanud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keskerakonnast Reformierakonda üle läinud senine eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast pole otsustanud, kas läheb Euroopa Parlamenti valitud keskfraktsiooni liikme Yana Toomi asendusliikmena riigikokku või mitte, kirjutas Õhtuleht.

“Ma ei hakka enne otsustamagi, kui see koht reaalselt vabaneb,” ütles Savisaar-Toomast, lisades, et Keskerakonna arvamus talle korda ei lähe. Keskerakonna esindajad on öelnud, et Savisaar-Toomast peaks Keskerakonnale kuuluvast riigikogu mandaadist loobuma ning jätma selle koha Keskerakonnale.

Riigikogu reformierakonna fraktsiooni liige Igor Gräzin tõdes BNS-ile, et Reformierakonna uks on Savisaar-Toomastile lahti vaatamata sellele, et ta on olnud Reformierakonna väga aktiivne vastane. “Mitte niisama pole võidelnud nagu Aivar Riisalu ja Kalle Laanet, vaid ta on pooled meist elementaarselt läbi sõimanud ja see tekitab kindlasti inimliku tõrke,” lausus Gräzin.

Reformierakonna poliitik märkis, et Savisaar-Toomast on suure osa oma häältest saanud Edgar Savisaare käest. “Need on Edgar Savisaarele antud hääled. Aga niipalju kui mina aru saan, on see nende abielulahutuse kokkuleppe üks osa – Edgar Savisaar saab Hundisilma ja Vilja saab kõige muu hulgas ka hääled. Ma arvan, et siin me ei peaks väga sügavuti minema, see on rohkem advokaatide teema. See on tegelikult nii jabur, et sellest on võimatu rääkidagi,” lausus Gräzin.

2011. aasta valimistel sai Savisaar-Toomast Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas 1422 häält ja jätkas tööd Brüsselis, kuhu ta oli pääsenud 2009. aastal Keskerakonna nimekirjas.

Parteist astus ta välja 2012. aasta aprillis, mullu juunis ühines Reformierakonnaga. Praegu on Reformierakonnal riigikogus 35 ja Keskerakonnal 21 kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
landlord
10 aastat tagasi

Kuna Savisaar-Toomast on nimelt Yana Toomi asendusliige, siis seda riigikokku minekut hõõrutaks talle oponentide poolt küll elu lõpuni nina alla.
Aga eks nüüd näis, kui taiplik see isik ka on.

juss
10 aastat tagasi

liisult küsiti, kumb meestest ka parem on, kas karla või jürka? liisu vastas, karla on parem, tuleb külla, jürka juurde pean ise minema!