Arnold Rüütel saab Maarjamäele elamumaa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Arnold ja Ingrid Rüütel Haapsalus Võidupüha paraadil. Foto: Urmas Lauri

Arnold ja Ingrid Rüütel mullu Haapsalus Võidupüha paraadil. Foto: Urmas Lauri

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku võõrandada Pirita linnaosas Maarjamäel asuvad kaks kõrvutiasetsevat kinnistut president Arnold Rüütlile.

Elamumaa sihtotstarbega kinnistud võõrandatakse otsustuskorras president Rüütlile tema teenete eest Eesti Vabariigi ees ning eesmärgiga rajada sellele maa-alale eluase ning ruumid arhiivile, raamatukogule ja Rahvusliku Arengu Fondile, teatas Tallinna linnavalitsus BNS-ile. Künnapuu tänava 5 ja 5a kinnistute kogupindala on 3048 ruutmeetrit.

Rüütlil oli oluline osa Eesti NSV suveräänsusdeklaratsiooni ettevalmistamisel ja vastuvõtmisel 16. novembril 1988. Ta kaitses suveräänsusdeklaratsiooni 1988. aasta hilissügisel konfliktis Moskva keskvõimuga. Rüütel oli 2001. aasta oktoobrist 2006. aasta oktoobrini Eesti Vabariigi president. Ta on silma paistnud ühiskondlikus tegevuses. Ta on olnud Eesti Looduskaitse Seltsi esimees, hariduselu edendava Forseliuse Seltsi esimees ja liikumise „Hoia Eesti Merd!“ esimees. Tema sulest on Eestis ja välismaal ilmunud üle 100 teadusliku töö.

Aastast 2009 on Rüütel ka Tallinna vapimärgi kavaler.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaat+siis...
9 aastat tagasi
Vaat siis...
9 aastat tagasi

1983–1990 Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees