Kuke galeriis on näitus unustatud akvarellidest

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Näitus Kuke galeriis. Foto: Arvo Tarmula
Näitus Kuke galeriis. Foto: Arvo Tarmula

Kuke galeriis on mõistatuslik näitus akvarellidest, mis leiti Haapsalu I keskkooli vara likvideerides ühe õpetaja kapi tagant.

“Kust need tööd pärit, kuskohast siia sattusid, õpetajad ei mäleta. Mis puhul olid nad mapis ühe koolikapi taga?” imestas Kuke galerii omanik Aita Mölder.

10 akvarelli erinevate autorinimedega olid koos ühes mapis ja kõik tööd on tähitud aastaga 1991 ning nimega Loviisa. Loviisa on kakskeelne linn Soomes Kotka lähistel. “1990ndate alguses olid mingid suhted Soomega,” mäletas I keskkooli õpetaja Ellinor-Marianne Merima, kes tööd Kuke galeriisse viis.

Aita Mölder arutas, kas tööde autoriks võiksid olla lapsed, kes nüüd on juba suureks saanud ning äkki mõni nendest on kunstnikki. Huvitav kogu asja juures on see, et autorid ise ju ei teagi, et nende tööd on näitusel, sest enamasti on autoreiks soomlased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls leather shoes
10 aastat tagasi

This is one awesome article.Thanks Again. Great.

Health care insurance
10 aastat tagasi

Thanks again for the blog article.Really looking forward to read more. Want more.

online business
10 aastat tagasi

Very informative blog post.Thanks Again. Really Great.