Politsei tabas Promenaadil lõhkunud noored

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noored lükkasid Promenaadil ümber dekoratiivsambaid ning lõhkusid sillutist ja prügikaste. Foto Arvo Tarmula
Noored lükkasid Promenaadil ümber dekoratiivsambaid ning lõhkusid sillutist ja prügikaste. Foto Arvo Tarmula

Politsei tabas 11-14aastased kohalikud noored, kes aastavahetuse paiku Promenaadil vandaalitsesid, teatas politsei pressiesindaja Kristi Kais

Aasta alguses tegi linnavalitsus politseile avalduse promenaadil vandaalitsemise kohta. Lõhutud oli Väike–Mere tänava ja Poska põigu dekoratiivpostid, Aafrika ranna linnuvaatlustorni sillutis ning linnuvaatlustorni läheduses infotahvel ja prügikast. Lõhkumisega tekitati linnavalitsusele kahju 1398 eurot.

Haapsalu politsei on kindlaks teinud, et Promenaadil lõhuti vähemalt kahel päeval ja lõhkujateks olid 11-14aastased kohalikud poisid–tüdrukud. Kõigi laste ja nende vanematega on vesteldud ning lapsed on oma süü üles tunnistanud.

Oma tegu põhjendasid noored igavusega. Oma osa mängis juhtunus ka kambavaim – kui üks ees lõhkuma hakkas, ei saanud teisedki kehvemad olla ja nii kõik juhtuski.

Nüüd jääb lastel oodata, millal nad alaealiste komisjoni ette kutsutakse ja teole vastav karistus määratakse. Lõhkumisega tekitatud kahjud peavad hüvitama vanemad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to:mats
10 aastat tagasi

Hästi öeldud, nüüd tuleks vanematel anda oma “võsukestele” üks hea keretäis …

mats
10 aastat tagasi

Nagu Toots ütles-neile annaks ühe hea keretäie peksa,kui inimmöistus muidu ei reageeri ,siis ehk läbi valuaistingu jöuab kohale.

vat
10 aastat tagasi
Reply to  mats

selle pääle kaebab seesinane kangelane koos mamma-papaga su pääle ja litaka saad sina, sest julgesid kahelda vabakasvatuse väärtushinnangutes

Juku
10 aastat tagasi

Haapsalu on nii pisike küla ja siin peaks igale tänavale paigutama veebikaamera, siis ei saa need mürsikud öösel enam hulkuda ja vandaalitseda, politseil vähem tööd, lastevanematel ei ole tarvis kergendada oma rahakotti, avalik kord kindlustatud.

Juhan
10 aastat tagasi

Lapsevanemad!

Enne, kui hakkate lapsi ” muretsema”, tuleks endale selgeks teha, kas olete oma laste kasvatamiseks võimelised ja vastutama- nii lihtne see ongi.
Iga lapsevanem on kohustatud täitma seadusi ja hüvitama oma võsukeste poolt tekitatud kahjud.

sdassememm
10 aastat tagasi

pange video kaamerad ulesse voi rentige turvafirma kes seda korda hojab

või nii
10 aastat tagasi

vanaema,
hea idee, aga… seadusevastane!

vanaema
10 aastat tagasi

Suvel promenaadile tööle ja avalikustada nende nimed.See ehk paneb jõmpsikad mõtlema,mitte see et vanemad maksavad patud kinni.

Ylle
10 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Nimede avalikustamine võib anda soovitule vastupidise tulemi.

või nii
10 aastat tagasi

Aga kuidas papad mammad saavad kontrollida, mida laps öösel väljas teeb, kui ühelt poolt on koduarest seadusevastane ja teisalt võib laps ise öösel salaja välja lipsata aknast (kui elab eramajas või 1.korrusel)?
Ma leian, et osad lastega seotud seadused on meil absurdsed ja veelgi absurdsemaks tahetakse ajada. Varsti ei tohi lapsega enam riielda ka.

Kusti
10 aastat tagasi

Papad, Mammad, makske nüüd. Kes teie asemel kontrollivad teie oma lapsi, mida nad öösel väljas kambaga teevad? Trahv + Kahjutasud = õiglane karistus, mis paneb teisi mõtlema.

?
10 aastat tagasi

mida teeb 11 aastane südaöösel õues?

vanemad???? halloooo!!!