Elis Saareväli avab Tallinnas näituse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

1538776_10201791802729584_1335685197_n

Haapsalu kunstnik Elis Saareväli avab järgmisel nädalal Tallinnas Hobusepea galeriis näituse “Tühjem veel”.

Kunstniku sõnul on tegemist just Hobusepea galerii tarvis tehtud näitusega, mis erineb tema varasematest väljapanekutest.

„Kui varem on näitustel olnud väljas minu maalid, siis sel korral on üks maal ja näitus ise on installatsioon,” selgitas Elis Saareväli.

Nagu näituse pealkiri viitab, on tegemist minimalistliku näitusega. Kunstniku sõnul huvitab teda mälestuste seos keskkonna ja esemetega.

„Kui on raske midagi meenutada, mälestused on hägustunud, pole enam vana paksu tapeedikihti, mis mitu inimpõlve on seinas olnud, kogu kulunud mööbel on asendatud uue ja läikivaga – iga liigutuse ja ümberpaigutamisega kaob tükike minevikust. Lõpuks on kõik tühi ja uus ning teisiti kui kunagi varem. Ainult tolm langeb kangekaelselt,” kirjeldas Saareväli näitust.

Elis Saarevälja viimane isikunäitus “Pimedad ajad” oli 2012. aastal samuti Tallinnas Hobusepea galeriis. Haapsalus nägi Saarevälja loomingut isikunäitusel “Unelmad ja häving” 2011. aastal linnagaleriis.

Näituse “Tühjem veel” avamine Hobusepea galeriis on 22. jaanuaril kl 18 ja näitus jääb avatuks 3. veebruarini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
nike free run 3 dam orange
10 aastat tagasi

I really enjoy studying on this website, it has got fantastic blog posts. “Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.
nike free run 3 dam orange http://www.adecco.si/news/index.asp?id=74