Päästeamet ootab asutustelt tuleohutusaruandeid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hiljemalt 30. oktoobriks tuleb asutustel ja ettevõtetel oma tegevuspiirkonna päästekeskusele esitada enesekontrolli tuleohutusaruanne, aruandekohuslased on peamiselt suuremate ehitiste valdajad.

Näiteks peavad aruande esitama lasteaiad, koolid, majutusasutused, ravi-ja hoolekandeasutused, kaubanduskeskused, suuremad põllumajandus- ja tööstushooned, kõrghooned, maa-alused garaažid ja elutähtsat teenust pakkuvad asutused. Suuremate ehitiste kohta tuleb enesekontrolli tulemused vormistada kirjalikult ning esitada piirkonna päästekeskusele kord aastas hiljemalt 30. oktoobriks, teatas päästeamet BNSile.

Enesekontrolli tuleohutusaruandeid ei pea esitama eramute, korterite ja väiksemate asutuste ning ettevõtete kohta.

Päästeameti tuleohutuse talituse juhataja Marko Rüü sõnul on enesekontrolli tuleohutusaruannete esitamise kohustus kehtinud veidi vähem kui kaks aastat ja selle aja jooksul on päästeamet saanud üle nelja tuhande aruande. „Kuna tegemist on uue kohustusega, siis siiani on riiklik tuleohutusjärelevalve tuleohutusaruannete esitamise koha pealt olnud pigem juhendaja kui karm järelevalvaja,“ lisas Rüü.

See tähendab, et esitatud rohkem kui nelja tuhande tuleohutusaruande alusel on alustatud 35 haldusmenetlust, millega kaasnesid ettekirjutused puuduste kõrvaldamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
11 aastat tagasi

Miks AINULT eelpool nimetatud institutsioonid on “ohuallikad???” Elan munitsipaalkorteris üürnikuna, aga körvalkorteri ja alumise krt üürnikud suitsetavad-tossavad nii, et konihais imbub ka minu elamisse!!! Kus on nende suitsuandurid? Nende selgitus on järgmine:” Kui ei meeldi, mine minema???” Maja omanik ei ole ka peale üüri laekumise millestki huvitatud!!! Sama kogemus on ka Tervisekaitseametiga!!! Naabri “prügimägi-elamine,” kus oleks lp zooloog-parasitoloog Aleksei Turovski kui “paradiisis,” ei huvita ka kedagi!!! Maja trepikoda haiseb, putukad-kärbsed sigivad, hiired jooksevad jalust maha… Eelpol nimetatud ameti juht ei ole kohustatud reageerima naabri, vaid AINULT omaniku avaldusele??? Selline oli-on JOKK vastus… Ühiskondlikes kohtades ehk ametiasutustes on ilmselt tuleohutusega vähem… Loe rohkem »