Pressifoto konkursile saadeti rekordilised 1253 fotot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäeval lõppenud Eesti ajalehtede liidu, Eesti pressifotograafide liidu ja Nikoni korraldatavale aasta pressifoto konkursile laekus tänavu 1253 fotot (sealhulgas 106 fotolugu) 73 autorilt.

14. jaanuaril valib rahvusvaheline žürii kategooriate parimad fotod ja nende hulgast aasta pressifoto.

Lääne Elus avaldatud fotodega kandideerivad tiitlitele ka Arvo Tarmula, Helen Viispert ja Katrin Pärnpuu.

Uudisfoto kategoorias esitati konkursile 150 üksikfotot ja 42 fotoreportaaži, olemusfoto kategoorias 167 üksikfotot ja 25 fotolugu, spordifoto kategoorias 122 üksikfotot ja 28 fotolugu ning portreede kategoorias 179 üksikfotot ja 8 fotolugu.

Kategooriate võidufotodest valib žürii ka aasta pressifoto.

Nominendid avaldab pressifotograafide liit 14. jaanuaril EPFLi kodulehel.

Mullusele konkursile „Aasta Pressifoto 2011“ laekus 53 autorilt kokku 717 fotot (sealhulgas fotolugudes sisalduvad fotod).

15. jaanuarini saab kandideerida ajalehtede liidu teistele preemiatele: aasta ajakirjaniku peapreemiale, Bonnieri preemiale, noore ajakirjaniku preemiale ning olemusloo, arvamusloo ja uudise preemiatele. 28. jaanuarini saavad toimetused esitada kandidaate ajalehtede kujunduskonkursile.

Foto-, kujundus- ja ajakirjanduspreemiate saajad tehakse teatavaks kevadisel ajalehtede liidu pressipeol 1. märtsil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments