Ööpäeva politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti prefektuurides 98 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 51 varavastast kuritegu, neist 37 vargust (8 eluruumidest, 7 sõidukitest).

Registreeriti 4 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 5 inimest. Tabati 6 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 5 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 295 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 10 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
9. jaanuaril kella 2 ja 7 vahel varastati Haapsalus Suur-Mere tänaval asutusest sülearvuti ja selle laadija. Kahju on 250 eurot.

Pärnumaa

Vargused
Ajavahemikul 7.–8. jaanuar tungiti Sindis Kännu tänaval garaaži ja varastati nurklihvija ning vaskkaablit. Kahju on 683 eurot.

4. jaanuaril kella 2 ajal varastati Pärnus Ehitajate teel ettevõtte sõidukitest kütust. Kahju on 650 eurot.

Ajavahemikul 8.–9. jaanuar varastati Pärnus Papiniidu tänaval sõiduauto. Kahju on 500 eurot.

Ajavahemikul 6.–9. jaanuar varastati Tahkuranna vallas Laadi külas talust pikenduskaablit. Kahju on selgitamisel.

Raplamaa

Vargused
Ajavahemikul august 2012 kuni 9. jaanuar 2013 tungiti Raplas Mahlamäe tänaval korterelamu keldrisse ja varastati trükimasin, õmblusmasin, mööblit ning seinavärve. Kahju on 250 eurot.

Ajavahemikul 8.–9. jaanuar varastati Kohila alevis Jõe tänaval abihoonest tõukekelk. Kahju on 68 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
9. jaanuaril kella 15.40 paiku teatati politseile, et Niidi põik asuva lõbustusasutuse ees tungiti kallale turvatöötajale. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 40-aastane mees.

9. jaanuaril kella 23.35 ajal teatati politseile, et Vikerlase tänava korteris tungiti kallale 33-aastasele naisele.

10. jaanuaril kella 1 paiku teatati politseile, et Siili tänaval tungiti kallale 25-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 24-aastane mees.

10. jaanuaril kella 2 ajal teatati politseile, et Soo tänava korteris tungiti kallale 23-aastasele naisele ja 34-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 43-aastane mees.

Vargused
9. jaanuaril varastati 2. Liini korterist teler, arvuti, sularaha ja alkoholi. Kahju kokku 1905 eurot.

9. jaanuaril varastati Mustamäe tee korterist sülearvuti ja väärisesemeid. Esialgne kahjusumma on 1500 eurot.

Harjumaa

Vargus
9. jaanuaril varastati Saku alevikus eramust väärisesemeid. Kahju kokku 1000 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused
Ööl vastu 9. jaanuari varastati Jõgeval Piiri tänava kaupluse jahutusseadmete küljest vasktorusid.

4. jaanuaril varastati Pajusi vallas Kose külas rahakotist pangakaart koos koodiga ning hiljem võeti pangaautomaadist välja 120 eurot.

Põlvamaa

Ebaseaduslik metsaraie
4. jaanuaril teatati, et Mooste vallas Kanassaare külas on ebaseaduslikult raiutud metsa. Kahju on 103 eurot.

Tartumaa

Vargused
Ajavahemikul 17. november kuni 8. jaanuar varastati Võnnu vallas Terikeste külas kinnistul asuvatest hoonetest erinevaid metallesemeid.

Ajavahemikul 5.–8. jaanuar murti Tartus Pikal tänaval sisse keldriboksi ning varastati neli valuvelge koos rehvidega. Kahju on 1220 rehvi.

Ööl vastu 9. jaanuari murti Tartus Betooni tänaval sisse büroohoonesse ja varastati GPS-seade. Kahju on 40 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 6. jaanuaril lõi üks mees Tõrva linnas Valga tänava kaupluses naisterahvast, põhjustades kannatanule füüsilist valu.

Vargused
Jaanuarikuu jooksul on Hummuli vallas Kulli külas karjalauda juurest varastatud osa metallist jahupunkrist.

9. jaanuaril pidas turvatöötaja kinni mehe, kes varastas Valgas Kungla tänava hoonest sanitaartehnika detaile. Kahju on 50 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 2.–5. jaanuar varastati Kohtla-Järvel Ahtme maanteel ettevõtte maa-alalt ligikaudu 1000 meetrit kaablit. Kahju on täpsustamisel.

Ajavahemikul 8.–9. jaanuar lõhuti Narvas Puškini tänaval sõiduautol Ford aknaklaas ja varastati tööriistu. Kahju on 149 eurot.

9. jaanuaril tungiti läbi akna Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval korterisse, kust varastati võtmeid ja dokumente. Kahju on 30 eurot.

Ööl vastu 9. jaanuarit varastati Kiviõlis Jaama tänava ehitusobjektil seisvast kahest ekskavaatorist 100 liitrit diislikütust. Kahju on 130 eurot.

Ööl vastu 9. jaanuarit murti Sillamäel Gagarini tänaval sõiduautosse Volkswagen, millest varastati automakk. Kahju on selgitamisel.

Kelmus
9. jaanuaril kella 9 ajal esitles tundmatu noormees Narvas Kangelaste tänaval korteriperenaisele end postimehena, kes tõi pensioniraha. Noormees andis naisele kaks võltsitud 200eurolist rahatähte, millest soovis tagasi saada 150 eurot, mida kannatanu ka andis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments