Galerii: Haapsalu vanalinnas peeti esmakordselt vene laata

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

afadfmas. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Täna keskpäeval tulid Karja tänavale vene laadale sajad inimesed, et saada osa ilusast ilmast, mõnusast õhkkonnast ja etteastetest, samuti pakutavatest suupistetest ja kuumadest jookidest.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endine läänlane
11 aastat tagasi

Käisin ükskord talvel Haapsalus oligi nagu vene küla.

tyyp
11 aastat tagasi

Väga margine. . .

jalgratta leiutamine
11 aastat tagasi

meil töötab linnas turg 6 päeva nädalas, keda aga seal näha pole, on kaupmehed

Asti
11 aastat tagasi

Ikka tõesti hirmutav lugeda selliseid kommentaare = ise ei viitsi midagi teha, peaasi, et saaks kiruda ja halvustada teiste tegemisi. Haapsalus/Läänemaal ju talvel puhta vaikelu, kui nüüd natukenegi keegi midagi huvitavat pakub ja teeb, siis peaks väga tänulik olema, mitte kritiseerima ja halvustama.
Tublid olete tegijad.
PS. Tehtagu või “Hitleri” laat, peaasi, et midagi toimub! Ei ole vaja kohe hakata otsima mingeid kurjakuulutavaid või nõmedaid “mõtteterasid”.

Marget Vatku
11 aastat tagasi

Vene laat oli väga tore ja südamlik üritus, mille organiseerisid käputäis kohalikke elanikke. Suur tänu Bigutale, Riittale, bõliinalastele ning kõigile kaasalööjatele ja toetajatele. Endale meeldiks väga kui iga kuu toimuks mõni analoogne üritus, olgu siis eesti, vene või rannarootsi teemaline. Oleks vaid keegi, kes sellele oma isiklikku aega ja raha kulutaks. Oli tore näha oma vene kogukonda ja tunda, et oleme üks pere.

üks pere
11 aastat tagasi
Reply to  Marget Vatku

kõigi maade proletaarlased ühinege

Tont.
11 aastat tagasi

Kulla EN, kui eestlased oma ESTOSID Kanadas või mujal üle ilma teevad,kas siis on sinu arvates ka tegu eestluse põlistamisega ?? Haapsalu palju suurem mure on igal nädalavahetusel toimuvad enamikus eesti lapsjoodikute massijoomised Aafrika pubiesises parklas. Ja eks linna volikogu peab ka oma palgasaamist õigustama- tehakse istungeid ja vahetatakse igasugu kirju- pöördumisi politsei ja lvolikogu vahel. Isegi vana Kapo-hunt ja volkogu liige Moor võiks aru saada,et piisaks mõnest eravärvidest patrullautost ja pparikümnest trahvist. Küll siis trahvi saanud sõnumi sõpradele edasi saadavad….

En.
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Ma pole nii tuline rahvusluse vastane, et hirmsasti vaielda tahaks. Iseenesest ju tore, et kohalikud venelased üleilmse multikultiga kaasa ei lähe ning vahvat seltsielu elavad. Aga ajalugu pisut avaramalt vaadates mõjunuks Haapsalus loomulikumana 50 meetrit eemal Rootsiturul peetavad rannarootsi laadad. Ah et pole enam rannarootslasi, kes vana kommet elustaks? Kuhu nad siis kadusid? Põgenesid sakslaste eest? Ei. Põgenesid ikka selle rahva eest, kes nüüd peaaegu samal kohal kauplesid. Kordan veel kord üle: tore, et leidub kaineid, lõbusaid vene inimesi, kes ei kakerda joomasena kaubamaja pubi esisel. Aga midagi jääks nagu puudu, mis mind 100% vaimustuma paneks. Võib olla sobib tuua… Loe rohkem »

En.
11 aastat tagasi

Ei poolda nn. vene laada põlistamist Haapsalu vanalinnas. Kaubamaja ees ‘kalmistul’ üks koht neil juba on põlistatud. Aitab! Mis muidugi ei tähenda, et vene laat poleks saanud meeldida. Vahelduseks ju tore. Aga eestlane oma äärmises liberaalsuses lihtsalt ei taju, kuidas võõras vaimsus tasapisi võimust võtab. Kui mitte Haapsalu oma venelased, siis mõni järjekordne Vene saadik võib vabalt hakata rääkima Haapsalust kui põlisest vene linnast.

RH
11 aastat tagasi

Ah-jaa, seda tahtsin ka öelda, et vene laadal said väga paljud eestlased ka omavahel kokku :). Ikkagi kodunt välja! Ja kui ilus veel ilm oli.

ja kohtume jälle
11 aastat tagasi
Reply to  RH

1 mai paraadil

RH
11 aastat tagasi

Oli tore tõesti. Ja kui järgmisel korral taolist üritust korraldatakse, võiks isegi linnalt luba küsida selleks paariks tunniks liiklus suunata Vanalinna A ja O teeotsast alla ja Rootitururingil ka ajutiselt teistmoodi. Võib-olla oli õige pisut “kitsas”. Aga muidu päris hästi. Ded Morožoli väga kauni väljanägemisega 🙂 ja lahke, lubas endaga koos pilti teha.

Tont.
11 aastat tagasi

Sõitsin sealt mööda-rahvast oli palju,keegi ei laaberdanud,ega rikkunud korda. Väga tore üritus,loodan,et see saab traditsiooniks.Keegi pole ka eestlastel keelanud sinna laadale minna. Olen tõupaberitega(kodakondsus,sugupuu) eestlane ja tõesti on piinlik mõne pärast,kes igas asjas halba näevad,ise parandamiseks midagi tegemata. Võtke linnavalitsusest luba ja tehke paremini (kui mõistus võtab).