Juhtkiri: haiglast sotsiaalmaja

Lääne Elu

info@le.ee

Milliseks kujuneb Eesti haiglavõrk ja kuidas see Läänemaa haiglat puudutab, pole veel päris kindel, sest haiglareformi hakkab valitsus arutama selle kuu jooksul. Küll aga on juba tutvustatud haiglate arengukava, mille aluseks on kahe aasta eest valminud Iiri konsultatsioonifirma AARC raport.

Raportit lugedes tuleb lausa hirm peale, milliseks peaks Eesti maapiirkondade, nende hulgas Läänemaa haigla muutuma. Selle järgi muutuksid väikehaiglad kogukonnahaiglateks, kus pole ei erakorralise meditsiini osakonda ega muid eriarste peale sisearstide. Haigla tööd juhiksid hoopis peretohtrid, kes teevad otsuse patsientide haiglaravile võtmise kohta, ja haigla meenutaks rohkem sotsiaalkeskust.

Seesugune plaan on igas mõttes k

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maamees
11 tundi tagasi

Miks peaks Eesti tegema nii, nagu Iiri ‘spetsialistid’ soovitavad? Nad ei tunne ju kohalikku kultuuri ja inimest, need ‘soovitused’ on puht tehnilised.

sellepärast
9 tundi tagasi
Reply to  maamees

et Eestis pole pädevaid inimesi, kes julgeks midagi ise otsustada ja teha (õigemini, nad ei pääseks võimule).Ja üle jääbki variant täita eeskujulikult neid kohati tobedaid direktiive.

kohhalik
2 tundi tagasi
Reply to  maamees

Ja olemegi taas sealmaal…et vanasti “soovitati” Moskvast….nüüd täidame Euroopa Liidu “soovitusi”….ja millal tuleb see oma peaga “mõtlemise-tegemise” aeg…..ehk ikka jöuame ära oodata….

oh ei
41 minutit tagasi
Reply to  kohhalik

jõua!

jah
12 tundi tagasi

ja haiglas hakatakse jälle külmkappe müüma