Yoko Alender: igasugune taastuvenergia areng on hea

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kliimaminister Yoko Alender on kindel, et eesti suudab 2030. aastaks toota tarbitava elektri taastuvatest allikatest. Foto: Kaire Reiljan

Kliimaminister Yoko Alender on kindel, et eesti suudab 2030. aastaks toota tarbitava elektri taastuvatest allikatest. Foto: Kaire Reiljan

Kliimaminister Yoko Alenderi sõnul on tuulikud ja päikesepaneelid hoolimata nende tootmisega kaasnevast jalajäljest siiski kõige kliimasõbralikumad energiatootjad.

Läinud nädalal käis kliimaminister Yoko Alender Penijõel Matsalu rahvuspargi keskuses, et anda üle kliimaministeeriumi auhind Matsalu festivali filmile „Kaotatud ja tagasi toodud vesi“. Alender tunnistas, et pole varem kunagi Matsalu filmifestivalil käinud. „Ma ei tea, kuidas nii on läinud, aga nii on,“ ütles ta. Filmi, millele ministeeriumi auhind läks, oli ta siiski ära vaadanud ja pidas seal kajastatud soode taastamise teemat oluliseks ka Eestile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi aga
39 minutit tagasi

Kole lugu kui ullikesest saab minister. Taastuvenergia vajab kompensatsiooniks juhtivaid tootmisvõimsusi, mis toodavad siis kui päike ei paista või tuul ei puhu. Varustuskindluse puhul ka siis kui nt Estlink on katki. Ehk taastuvenergia nõuab tootmise duubeldamist ja see on ühiskonnale äärmiselt kallis. Küsimus taandub pigem mõistlikule tootmise struktuurile, aga ega loll seda mõista ja see ongi Eesti poliitikute juures probleemiks.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
47 minutit tagasi

Naisi ei tohiks lasta võimu juurde…

Jenkem
2 tundi tagasi

Mina selle usuhullusega kaasa ei lähe, ükski usk pole kohustuslik, olgu edasi see rohejumal….

juhan
2 tundi tagasi

lapsed ei ole oma vanemate sarnased, kuigi on järeltulijad

???
3 tundi tagasi

Hea ,et suurem osa eestlasi on kahe jalaga maa peal. Parem kui seda Yoko kelbast ei loegi.

Lollidemaa
4 tundi tagasi

Absurdne on juba see, et see inimene on minister, rääkimata sellest, et ta on ”kliimaminister”.

eksole
4 tundi tagasi

vot, ma ei ole päris kindel, et igasugune taastuvenergia areng hea on. Oleneb arengust ja vaatepunktist. Ka taandareng on areng.
Sellise suhtumisega, et igasugune taastuvenergia areng on hea, ei tohiks minister olla. See näitab, et kui siht on silme ees, siis sõidetakse kõigest ja kõigist, kes ette jäävad, julmalt üle. Seejuures tekitab selline käitumine ja suhtumine tõsist korrputsiooni.

nii on
4 tundi tagasi
Reply to  eksole

Rohehullus ehk uus kommunism, ei midagi uut siin ilmas.