Lääneranna kergitab taas palka

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna volikogu hakkab neljapäeval taas arutama vallavalitsuse ametnike ja töötajate palgatõusu.

Kavas on muuta Lääneranna vallavalitsuse ametiasutuse palgajuhendi lisas sätestatud põhipalkade ülempiire. Viimati suurendas volikogu palgaastmestikku mullu detsembris, mil muudeti alates 2019. aastal kehtinud palgamäärasid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
movehelp
2 tundi tagasi

I appreciate you taking the time to write and share this insightful piece. It was clear and concise, and I found the data to be really useful. Your time and energy spent on this article’s research and writing are much appreciated. Anyone interested in this topic would surely benefit from this resource.

Orraw
4 tundi tagasi

Hiiumaa kuulub Lääne Maakonda..Lääneranna vald siiski mitte.

Iidoll
3 tundi tagasi
Reply to  Orraw

😂

maaelanik
5 tundi tagasi

Valla eelarvest lähtub, et juhtimiskulud 2023a. oli 741 273, nüüd 851 375, ehk kasv 110 000 (siia pole veel arvestatud kohest uut ametnike palgatõusu). Samas haridus 2023a. oli 4 918 013, nüüd 4 783 219, ehk vähenemine 134 000. Ehk siis, hariduse kokkuhoiu (nn. koolireformi tulemuse) söövad ametnikud ära (palgatõusud, lisatasud, uute ametnike palkamine jne.). Administreerimiskulude kasv tõuseb ka edaspidi. Võeti lastelt, anti endile. Geniaalne kamp. Võib mürki võtta, et kindlasti saab uue palgatõusu ka finantsspetsialist.

Nukitsamees
3 tundi tagasi
Reply to  maaelanik

Nämm-nämm!

Orraw
7 tundi tagasi

Loeks vahelduseks ka Hiiumaa uudiseid…

Marko
8 tundi tagasi

Meil on kõigil asutuses palkasid 20% vähendatud ja kolm inimest ka koondatud – majanduslanguses sa ei tegele palkade tõstmise vaid pigem heal juhul hoidmisega. Ja kui vaja siis ka vähendamisega. Pole ime, et Eestis veavad inflatsiooni riigiametnikud. Erasektor ja ettevõtjad tõmbavad kõik hetkel rihma koomale. Tundub nagu pidu katku ajal suhtumine.

Nii on
7 tundi tagasi
Reply to  Marko

Õige, riigiametnikud ongi sanktsioonide ja välispoliitilise kaose taga – iga viimne kui üks. Vaadake et ikka samad sõja pooldajad uuesti pukki valite. Igaks juhuks tuletan meelde, et riigiametnike palgad on seotud keskmise palgaga, seega need tõusevad alati aastase või pikema viibega. KOV’i ametnikud on vist riigiametnikud ainult tinglikult. Mitte et ma Lääneranna palgatõuse pooldaks. See vald on omadega ‘all in’ praegu ja kui välispoliitika loto õigeid numbreid ei loosi, siis võib olukord kaunis kehvaks kujuneda. Põnev oleks, kui see laenu andnud ettevõte pankrotti läheks kooli ehituse kestel. Samas on ju tore, et vald oma elanike nimel kiirlaenu ei võtnud. Olgem… Loe rohkem »

Aksel Tammann
8 tundi tagasi

Haiglane korrupeerunud väikevald. Volikogu on sisuliselt kolme mõjuvõimsa ja suurte ärihuvidega perekonna käes, keda absoluutselt ei huvita valla käekäik. Viskavad saltosid, et jumala eest saaks Metsküla kooli kinni panna kuna seda on “kallis pidada”, samas võetakse Lihula gümnaasiumi hoone ehitamiseks laen mis on võrdluseks poolteist miljonit suurem kui selle aasta eelarve ja siis veel tahavad maha müüa võimalikult palju valla vara (nt. Hanila muuseum). Lihtsalt öeldes müüakse maha kõik varad, saadud raha läheb lühiajaliste kulutuste peale ja tagatipuks võetakse veel meeletu laenukoorem.

asjalik
10 tundi tagasi

Vähendada tuleb.

Tigedik
12 tundi tagasi

Praegusel ajal puudub selliseks sammuks igasugune õigustus

nii on
11 tundi tagasi
Reply to  Tigedik

Kui aferistid on võimul, siis neid ei huvita rahva arvamus. Leidub lolle, kes valivad selliseid ka teist ja kolmandat korda tagasi.

Mati Põdra
13 tundi tagasi

Selliste sigaduste eest tuleks palk umbes veerandi peale tõmmata, mitte tõsta.

Napak
10 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

Välja tuleb see kamp vahetada hoopis.

Naa
8 tundi tagasi
Reply to  Napak

Tulge asemele siis, teil on selleks ju võimalus.

Mart
5 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ainult Mati Põdra ja EKRE võitlevad korrumpeerunud võimu vastu ja seisavad koolilaste eest.

Iti
3 tundi tagasi
Reply to  Mart

Põdra, kui mälu ei peta, vihkab EKRE’t.