Ulrika Tülbi kaks väravat aitasid Saku naiskonna Eesti meistrivõistluste liidriks

Ulrika Tülp

Nädalavahetusel jätkusid mängud Eesti naiste jalgpalli meistriliigas. Võistlustules olid mõlemad meie sellel tasemel kaasategevad naisjalgpallurid.

Ulrika Tülp astus väljakule oma kodunaiskonna Saku Sportingu eest mängu 58 minutil. Eesti koondise kandidaatide ringi kuuluv ründaja tegi taas suurepärase etteaste. Lasnamäe FC Ajaxi vastu oli Saku naiskond küll 2:1 eduseisus, kuid üheväravaline edu on jalgpallis alati väga piiripealne olukord. Just nüüd, sellisel hetkel päästis Ulrika Tülp mängu.

Tema väravad 77 ja 80 minutil tagasid Saku naiskonnale liiga debütandi üle kindla 4:1 võidu. „Kõige tähtsam, et tuli kolm võidupunkti. Mäng ise meie poolt kõige parem ei olnud. Kuid tunne on isiklikus plaanis siiski hea,” ütles Tülp.

Kaks tähtsat väravat tõid Tülbile ka tiimisisese parima mängija nukukese.

Laupäevane võit tõstis Saku Sportingu ka 12 punktiga Eesti meistrivõistluste liidriks. Lähirivaal, valitsev Eesti meister Tallinna FC Flora komistas Põlvas sealse FC Lootose otsa ja teenis ainult viigipunkti. Nüüd on kahe tiitlinõudleja vahe kaks silma. Tülp tõusis nüüd kolme löödud väravaga naiste väravalööjate edetabelis viiendale reale.

Järjekordse kohtumise tegi Pärnu JK Vapruse eest ka teine meie naispallur Trinity Õismets. Eelmises voorus ka Lasnamäe Ajaxi vastu oma esimese kõrgliigavärava löönud parempoolkaitsja astus oma koduklubiga nüüd vastu Tallinna JK Kalev naiskonnale. Kohtumise esimene poolaeg oli tõeline pingpong.

JK Vaprus jäi kiirelt kaotusseisu, kuid sama kiirelt oldi juba 2:1 eduseisus. Kuid eelmise aasta hõbedanaiskond Kalev suutis siiskis poolaja lõpuks taas mõne minutiga 3:2 juhtima minna. Kuna teisel poolajal väravaid ei löödud, siis Vaprusel tuli tabelinaabrilt valus kaotus vastu võtta.

Õismetsale usaldavad treenerid järjest enam mänguaega. Nüüd, oma neljandas kõrgliigamängus vahetati ta sisse juba terveks teiseks poolajaks. „Natuke oli mul särtsu selles mängus vähe. Natuke on halb tunne, et naiskonda täiel määral aidata ei saanud, kuna polnud nii kiire ja hea nagu tavaliselt,” ütles Õismets.

Noor meistriliiga debütant on siiski positiivne. „Treenin kenasti edasi ja järgmine kord läheb paremini,” lisas Õismets.

Mitmed mänguga seotud jalgpalliinimesed tõid esile vägagi kaheldava vilepartii. Näiteks teenis Kalevi naiskond kaheldavad väärtusega penalti, mis võiski saada mängule saatuslikuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments