Kevin Sakson läheneb jõudsalt kuuekümnele meetrile

Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL
Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL

Maikuu esimesel päeval toimusid taas üle Ameerika kõrgetasemelised kergejõustikuvõistlused, mis olid Iowa ülikoolis õppiva Kevin Saksoni jaoks taas väga edukad.

Nädal tagasi toimunud võistlusel viis ta oma kettaheitemargi 55.23-ni. Nüüd Kansases tuli pea kahe meetrine parandus. Meeste kettheitevõistlusest võttis osa koguni 28 atleeti.

Sakson pääses kindlalt eelvõistlusest finaali. Kohe eelvõistluse avakatsel heitis ta uue isikliku rekordi, 56.48.

Finaalis suutis ta oma rekordnumbrid viia aga veel uude meetrisse. Viimasel, kuuendal katsel heitis ta tulemuseks 57.06, mis andis kõrge neljanda koha. Pronksmedalist jäi lahutama 23 sentimeetrit.
Kõrgetasemelise kettavõistluse võitis Mason Finley tulemusega 66.40. „Olen rahul. Uus tulemus tõstis mind 26 kohale Ameerika ülikoolide arvestuses,” ütles Sakson.

Sakson liigub suurte sammudega 60 meetri meeste klubisse. Äsja Ameerikas heidetud 57.06 tõstab ta Eesti hooaja edetabeli liidriks ja riigi kõigi aegade edetabelis 20. reale.

Eestis on läbi aegade ketast üle 60 meetri heitnud 11 meest. Edetabeli liider on olümpiavõitja Gerd Kanter 73.38. Kuuekümnesteklubi viimane mees on Ants Paju, kelle edetabelikoht on 11 ja tulemus 60.22.

Kevin Saksonil jääb veel maagilisest piirist puudu 2 meetrit 94 sentimeetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ÕS 2018 selgitab,
2 aastat tagasi

et maagiline tähendab nõiduslikku. Mis seos siin sellel on kettaheitega, 60 m-ga.Kui kettamees selle saavutab, siis on ta tubli mees. Nõidus teda ei aita. Artikli autor võiks selgitada, kust algavad kõrgetasemelised võistlused? Arvan, et spordisõber saab ise tulemustest aru, millega tegemist.

Ketas
2 aastat tagasi

Olgem ikka realistid, peaaegu kolm meetrit ei ole siiski 30 sentimeetrit. See võib olla unistus, aga sinna on veel ikka pikk tee minna. Aga jõudu!