Läänlased võitsid Eesti kergejõustiku meistrivõistlustelt viis medalit

Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL
Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL

Tallinnas ja Maidla mõisapargis toimusid Eesti 105. kergejõustiku meistrivõistlused, kust läänlased tulid koju viie medaliga, millest Kevin Saksoni võidetud medal oli kuldne.

Kaks pronksmedalit võitis Lihulas sporditeed alustanud Gertu Küttmann, kes praegu esindab Pärnu Niidupargi kergejõustikuklubi. Vasaraheite medal oli ehk magusam. Ta oli kogu võistluse neljandal kohal, kuid suutis siis oma viimasel heitel teha enda hooaja parim vasarakaar. Tulemus 53.44 andis talle kolmanda koha. Päev varem oli ta Maidlas võistlustules kuulitõukes ja teenis pronksmedali tulemusega 13.71. Ka hõbemedal oli käeulatuses, sellest jäi puudu kolm sentimeetrit..
Maidlas tõukas end samuti pronksmedalile Karl Koha. Ridalast pärit sportlane esindab Audentese spordiklubi, pronksise kuulikaare pikkuseks oli 16.25.
Meie parim oli aga meistrivõistlustel Kevin Sakson. Ameerikas õppiv, kuid Eesti võistlustel Audentese spordiklubi esindav atleet teenis oma esimese täiskasvanud meistritiitli kettaheites. Selleks tuli tal ketast heita 53.45 meetri kaugusele. Võidutulemuse heitis ta kohe avakatsel. Kuulitõukes võitis Haapsalus kergejõustikuteed alustanud kergatleet hõbemedali. Selle andis tulemus17.21.

Esmakordselt meistrivõistluste ajaloos selgitati kuulitõuke paremad eraldi. Nimelt selgitati Maidla mõisapargis Heino Lipp 100 kuulitõukevõistluse raames ka Eesti selle ala parimad.

Eesti 2022. aastal peetud juubelivõistlused olid läänlastele igati edukad. Kokku võideti viis meistrivõistluste medalit. Kõik medalid tulidki heidetes-tõugetes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments