2

Läänemaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäeva jooksul analüüsiti 40 läänlase koroonaviiruse teste, millest üks ehk 2,5% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 322,8. Eestis keskmiselt on näit 376,6. Maakondade võrdluses on Läänemaa seitsmendal kohal. Kõrgeim on näit Ida-Virumaal (508,7) ja madalaim Võrumaal (90,4).

Üle Eesti analüüsiti 2924 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 179 ehk 6,1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 81 inimesel. 59 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 35, Tartumaale 17 ning Valgamaale 10 uut nakkusjuhtu. Viljandimaale lisandus üheksa, Lääne-Virumaale kuus, Pärnumaale viis ning Põlvamaale neli uut nakatunut. Rapla-, Jõgeva- ja Järvamaale lisandus kaks ning Lääne- ja Võrumaale üks uus nakatunu. Hiiu- ja Saaremaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Neljal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 29, haiglaravi vajab 327 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 254 inimest (78%).

Ööpäeva jooksul manustati 2443 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 339 651 inimesele, kellest lõpetatud vaktsineerimisega on 125 319 inimest. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 62%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Läänemaal on vaktsineerimine lõpetatud 3775 inimesel. Ühe doosi on saanud 3254 läänlast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
maestro
maestro

Haapsalu on jälle puhas!
Kõrtsid ning kirikud rahvast täis
Mis weel nüüd tuleb siis!!??

müristaja
müristaja

Mis veel nüüd tuleb siis? Kui maestro kardab, et tal kirikus ega kõrtsis pole vaba kohta-kõik on täis- siis mine uuri, mis seal Toompeal toimub-mis muusikat täna mängitakse ja millise koorijuhi taktikepi all see suurüritus toimub.

wpDiscuz